Guitarkage

Vurdering (24 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 æg
4 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
3 dl hvedemel
1 dl kakao
2 tsk. bagepulver
300 g smeltet, afkølet smør eller margarine

Fyld
3 dl piskefløde
3 dl revet æble
1/2 dl Dansukker Flormelis

Pynt
500 g marcipan
3 dl Dansukker Flormelis
1/2 – 1 dl kakao
150 g marcipan
1 dl Dansukker Flormelis
50 g mørk chokolade

Instruktioner

Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker sammen. Bland mel, kakao og bagepulver, og sigt det ned i massen. Rør fedtstoffet i. Hæld blandingen i en bradepande 30 x 40 cm med bagepapir. Bag nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Lad det køle af. Skær kagen ud i form som en guitar ved hjælp af en tegnet skabelon eller efter øjemål. Del kagen i to bunde.

Pisk fløden til et fast skum. Bland flormelis og det revne æble i flødeskummet. Kom fyldet på den ene bund, og læg den anden bund ovenpå.

Bland den store portion marcipan sammen med flormelis og kakao, så du får en brun marcipanmasse. Rul massen tyndt ud, og læg den over kagen. Skær til langs kanterne. Udstik en cirkel af den mørke marcipan. Bland den mindre portion marcipan med flormelis. Rul også denne dej ud til en tynd plade. Skær et "ottetal" ud, og læg det oven på guitaren. Læg den mørke cirkel oven på "ottetallet".

Fyld chokoladen i en sprøjtepose af plastic, og slå en knude på posen. Læg sprøjteposen i en skål med varmt vand, indtil chokoladen er smeltet. Skær spidsen af sprøjteposen, og sprøjt strenge på guitaren.

Hvis festen skal have rigtig stjerneglans, kan fadet pyntes med metalstjerner, og guitaren kan pyntes med en stjerne mage til dem, der bruges til muffinserne.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.