Guitarkage

Vurdering (24 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 æg
4 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
3 dl hvedemel
1 dl kakao
2 tsk. bagepulver
300 g smeltet, afkølet smør eller margarine

Fyld
3 dl piskefløde
3 dl revet æble
1/2 dl Dansukker Flormelis

Pynt
500 g marcipan
3 dl Dansukker Flormelis
1/2 – 1 dl kakao
150 g marcipan
1 dl Dansukker Flormelis
50 g mørk chokolade

Instruktioner

Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker sammen. Bland mel, kakao og bagepulver, og sigt det ned i massen. Rør fedtstoffet i. Hæld blandingen i en bradepande 30 x 40 cm med bagepapir. Bag nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Lad det køle af. Skær kagen ud i form som en guitar ved hjælp af en tegnet skabelon eller efter øjemål. Del kagen i to bunde.

Pisk fløden til et fast skum. Bland flormelis og det revne æble i flødeskummet. Kom fyldet på den ene bund, og læg den anden bund ovenpå.

Bland den store portion marcipan sammen med flormelis og kakao, så du får en brun marcipanmasse. Rul massen tyndt ud, og læg den over kagen. Skær til langs kanterne. Udstik en cirkel af den mørke marcipan. Bland den mindre portion marcipan med flormelis. Rul også denne dej ud til en tynd plade. Skær et "ottetal" ud, og læg det oven på guitaren. Læg den mørke cirkel oven på "ottetallet".

Fyld chokoladen i en sprøjtepose af plastic, og slå en knude på posen. Læg sprøjteposen i en skål med varmt vand, indtil chokoladen er smeltet. Skær spidsen af sprøjteposen, og sprøjt strenge på guitaren.

Hvis festen skal have rigtig stjerneglans, kan fadet pyntes med metalstjerner, og guitaren kan pyntes med en stjerne mage til dem, der bruges til muffinserne.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?