Grundopskrift på syltetøj - smagsvarianter

Lav din egen syltetøj på valgfrie bær og frugter, og forlæng sommerens smag. Denne grundopskrift på syltetøj med forskellige smagsvarianter er nem og god!

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærmarmelade
500 g hindbær
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
2 stjerneanis
1 stilk timian

Pærer og vanilje
500 g pærer, skrællede og skåret i mindre stykker
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
1 vaniljestang
2 tsk. vaniljesukker

Krydrede blommer
500 g blommer, udkernede
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
2 store kanelstænger
1 tsk. stødt kardemomme
Saft og skal af 1 citron

Rabarber, vanilje, Timut-peber
500 g rabarber
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
1 vaniljestang
1 tsk. vaniljesukker
1 dl vand
Et par korn knust Timut-peber (kan erstattes med Sichuan-peber eller rosépeber)

Jordbær og kakaonibs
500 g jordbær
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 spsk. kakaonibs (kan erstattes med 50 g hakket mørk chokolade)

Havtorn, ingefær og mørk muscovado
500 g havtorn
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
2 tsk. revet ingefær
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
Tips! Hvis man ikke vil have kernerne med, kan bærrene koges og sies, inden sukkeret tilsættes.

Instruktioner

Skyl og rens bærrene/frugterne.

Bland bær/frugt (store bær deles) og syltesukker i en gryde. Tilsæt krydderier, urter og anden smagsgiver. Lad det koge i 3-10 minutter, alt efter hvilken type bær/frugt der anvendes.

Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares køligt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?