Grundopskrift på syltetøj - smagsvarianter

Lav din egen syltetøj på valgfrie bær og frugter, og forlæng sommerens smag. Denne grundopskrift på syltetøj med forskellige smagsvarianter er nem og god!

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærmarmelade
500 g hindbær
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
2 stjerneanis
1 stilk timian

Pærer og vanilje
500 g pærer, skrællede og skåret i mindre stykker
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
1 vaniljestang
2 tsk. vaniljesukker

Krydrede blommer
500 g blommer, udkernede
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
2 store kanelstænger
1 tsk. stødt kardemomme
Saft og skal af 1 citron

Rabarber, vanilje, Timut-peber
500 g rabarber
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
1 vaniljestang
1 tsk. vaniljesukker
1 dl vand
Et par korn knust Timut-peber (kan erstattes med Sichuan-peber eller rosépeber)

Jordbær og kakaonibs
500 g jordbær
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 spsk. kakaonibs (kan erstattes med 50 g hakket mørk chokolade)

Havtorn, ingefær og mørk muscovado
500 g havtorn
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
2 tsk. revet ingefær
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
Tips! Hvis man ikke vil have kernerne med, kan bærrene koges og sies, inden sukkeret tilsættes.

Instruktioner

Skyl og rens bærrene/frugterne.

Bland bær/frugt (store bær deles) og syltesukker i en gryde. Tilsæt krydderier, urter og anden smagsgiver. Lad det koge i 3-10 minutter, alt efter hvilken type bær/frugt der anvendes.

Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares køligt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.