Grundopskrift på is

4 portioner
Grundopskrift på is
Bedømmelse: (22 vurderinger)

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1/2-1 dl Dansukker Sukker
  • 2 dl mælk
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 dl Dansukker Glukosesirup

Smagsgivere

  • 2 spsk. vaniljesukker eller
  • 1-2 tsk. stødt kanel eller
  • 3 spsk. kakao, finthakkede mandler/nødder og små skumfiduser eller
  • 2-3 dl mosede bær eller
  • 2 dl finthakket chokolade eller
  • 2-3 spsk. likør eller
  • 2 spsk. punch + 1/2 dl hakkede mandler eller nødder + 1/2 dl hakket chokolade eller
  • 2 spsk. pulverkaffe og 2-3 spsk. rom eller cognac

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt smagsgivere efter eget valg. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Se film: Hjemmelavet is

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker