Grønne baguetter

6 stk.
Grønne baguetter
(72)

Dej
6 dl fingervarmt vand
2 spsk olie
50 g gær
2 spsk Dansukker Sukker
2 tsk salt
ca. 13 dl (ca. 800 g) hvedemel

Fyld
100 g blødt smør
1 dl hakket persille
1 dl hakket purløg
2 tsk tørret eller 3 kviste friskhakket estragon

Hæld det fingervarme vand i en skål og bland med olien. Opløs gæren i vandet.

Tilsæt sukker, salt og mel lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er smidig. Lad den hæve i 40 min.

Tag dejen op, strø mel på bordet og ælt dejen blank og smidig.

Del dejen i 6 lige store dele. Rul dejen ud til aflange dejplader (ca. 30 cm)

Rør smør, persille, purløg og estragon sammen til fyldet. Spred 1/6 af fyldet ud på hver dejplade.

Rul dejen sammen og læg rullerne på 2 plader med bagepapir. Lad dem hæve i ½ time. Sæt ovnen på 250°. Bag hver plade i 15 min. til baguetterne har fået en gylden farve.