Grøn tomatmarmelade

Denne sur-søde tomatmarmelade af grønne tomater – fx Datterino verde – passer godt til både grillet kød, tapas og ostebordet.

Vurdering (39 stk)

Ingredienser

500 g grønne tomater 
3 spsk. friskpresset citronsaft 
2 tsk. citronskal (usprøjtet) 
1 stjerneanis 
250 g Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Skær tomaterne i små tern og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og stjerneanis. Kog det under låg ved svag varme i ca. 15 min. Husk at røre i gryden en gang imellem. 

Tilsæt syltesukkeret, rør rundt og lad det hele koge uden låg i ca. 3 min. Skum evt. af med en hulske. Hæld marmeladen på et skoldet glas og lade det køle af. Sæt låg på, så det slutter tæt og opbevar glasset i køleskabet. 

TIP!
Syltning behøver ikke kun være med frugt og bær. Prøv fx med grøntsager og server dit hjemmesylt til det salte køkken. Ikke for at forsøde, men som smagsforstærkning.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.