Ingredienser
4 squash
2 bundter grønne asparges
1 pk. padron pebre
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Myntesalsa
1 bundt frisk mynte
1 usprøjtet citron
100 g pistacienødder
1 dl olivenolie
Salt
Glace til grøntsager
2 spsk. olivenolie
2 små, hakkede hvidløg
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. citronsaft
1 tsk. røget paprika
Instruktioner
Skyl mynten i koldt vand og lad vandet dryppe af. Riv skallen af citronen, pluk bladene af myntestilkene og læg det i en foodprocessor sammen med pistacienødder, olivenolie og lidt salt. Kør det hele til en salsa og smag evt. til med lidt ekstra salt og citronskal. Hæld salsaen over i en skål.
Skyl squash og asparges i koldt vand og lad dem dryppe af. Knæk det nederste af aspargesene og skær asparges og squash i grove stykker. Squash skæres på tværs og asparges på langs.
Vend alle grøntsagerne med lidt olivenolie, tilføj lidt salt og peber og læg dem på en varm grill (ca. 2 minutter på hver side). Lige inden de er færdige, pensles de med lidt glace. Grøntsagerne må gerne tage farve og blive lidt brankede, men de skal stadig have bid. Tag grøntsagerne af grillen og servér dem med myntesalsa, mens de stadig er lidt lune.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.