Ingredienser
4 ferskner
Hindbær til pynt
Rød skovsyre til pynt
Råcreme
4 æggeblommer
60 g Dansukker Lys Rørsukker
1 vaniljestang
2 dl piskefløde
Hindbærcoulis
250 g hindbær
½ dl vand
4 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. citronsaft
Instruktioner
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig æggesnaps. Kom piskefløden i en ren skål og pisk den til en luftig flødeskum. Bland æggesnapsen i flødeskummen.
Kom frosne hindbær, vand og lys muscovadorørsukker i en lille gryde. Bring det i kog og lad bærrene koge i ca. 5 minutter. Brug en stavblender til at blende det til en cremet hindbærsovs. Ønskes en grovere konsistens eller har man ikke en stavblender, røres hindbær, vand og sukker igennem med en ske. Smag til med citronsaft. Lad hindbærcoulisen køle af.
Halvér fersknerne, fjern stenene og grill fersknerne på skærefladen til de er gennemvarme, hvorefter de tages af grillen.
Anret hver tallerken med 2 spsk. råcreme, 2 halve ferskner, 1-2 spsk. hindbærcoulis og pynt med friske hindbær samt rød skovsyre og servér straks.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.