Grillede ferskner med råcreme og hindbær

4 personer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 ferskner
Hindbær til pynt
Rød skovsyre til pynt
 
Råcreme
4 æggeblommer
60 g Dansukker Lys Rørsukker
1 vaniljestang
2 dl piskefløde
 
Hindbærcoulis 
250 g hindbær 
½ dl vand
4 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. citronsaft

Instruktioner

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig æggesnaps. Kom piskefløden i en ren skål og pisk den til en luftig flødeskum. Bland æggesnapsen i flødeskummen.

Kom frosne hindbær, vand og lys muscovadorørsukker i en lille gryde. Bring det i kog og lad bærrene koge i ca. 5 minutter. Brug en stavblender til at blende det til en cremet hindbærsovs. Ønskes en grovere konsistens eller har man ikke en stavblender, røres hindbær, vand og sukker igennem med en ske. Smag til med citronsaft. Lad hindbærcoulisen køle af.

Halvér fersknerne, fjern stenene og grill fersknerne på skærefladen til de er gennemvarme, hvorefter de tages af grillen.

Anret hver tallerken med 2 spsk. råcreme, 2 halve ferskner, 1-2 spsk. hindbærcoulis og pynt med friske hindbær samt rød skovsyre og servér straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.