Godmorgenbrød

10 stykker
Godmorgenbrød
Bedømmelse: (22vurderinger)

Ingredienser

12 g gær (1/4 pakke)
2 1/2 dl koldt vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1/2 dl hvedeklid
5 dl hvedemel

Pensling
vand
sesamfrø eller birkes

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedeklid, olie, salt, og sirup. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Strø mel på bordet og ælt dejen smidig. Del dejen i 10 lige store stykker, som formes til boller. Læg bollerne på en plade med bagepapir og læg film eller et viskestykke over. Sæt pladen i køleskabet natten over. Tag pladen ud af køleskabet og sæt ovnen på 250 °C. Pensl bollerne med vand og drys sesamfrø eller birkes på. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøl bollerne på en rist og spis dem lune.

Tip
Du kan lave figurboller af dejen til godmorgenbrødet. Rul dejen ud og tryk figurer ud med kageforme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker