Glutenfri donuts med pistacie, timian, citron og hvid chokolade

Jeg har lavet donuts med glutenfri pistaciebund, timianmousse, citron og hvid chokolade. De er søde, cremede og fuldstændig uimodståelige. Og så er de glazet med både hvid, gul og grøn farve, som giver det fineste farvespil.
- Opskrift Ditte Julie Jensen

6 stk.

Vurdering (11 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

PISTACIEBUND
50 g pistacienødder
50 g mandler
50 g flormelis, Dansukker
50 g æggehvider
2 tsk flormelis, Dansukker
1 nip salt

Instruktioner

Blend pistacienødder, mandler og flormelis til fint mel i en foodprocessor. Pisk æggehviderne med flormelis til en lys og luftig marengs. Vend forsigtigt salt og pistacie-mandelmelet i marengsen. Smør dejen ud på et stykke bagepapir og bag bunden ved 180 grader i 12-15 minutter. Lad bunden køle af inden du udstikker 6 bunde, der passer til dine donutforme. Husk, at der skal være lidt luft ud til kanterne.

LEMONCURD
3 blade husblas
4 økologiske citroner, saften (ca. 2,5 dl)
160 g lyst rørsukker, Dansukker
1 æg, str M/L
60 g smør

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen og rør sammen. Kom det tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme til det tykner. Tilsæt husblas sammen med smørret og rør det ud i massen. Stil citroncreme på køl, og lad den sætte sig. Rør gerne i den undervejs (tager ca. 30 min.). Hæld lemoncurden i en sprøjtepose og smør en ring ud på hver bund.

TIMIANMOUSSE
3 blade husblas
150 g god hvid chokolade
3 dl piskefløde
1 potte frisk timian

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Klip timianstængler af en hel potte. Varm langsomt fløden op med timian, så timianen kan trække ud i fløden. Hæld chokoladen i en skål. Når fløden er lun sigtes den over chokoladen, så timianen sies fra. Vrid husblassen for vand og rør den godt ud i flødeblandingen. Hæld moussen i en mindre form, dæk overfladen med husholdningsfilm og lad moussen sætte sig, indtil den er 5 grader varm. Pisk den nu lind og hæld den på sprøjtepose. Sprøjt moussen ud i donutformene, læg en bund med lemoncurden ned mod moussen (du kan også sprøjte en ring af lemoncurden direkte på moussen og lægge en bund ovenpå). Slut af med at sprøjte lidt mere mousse i formene, så kanterne bliver lukket af. Sæt kagerne på frost i min. 5 timer, eller gerne natten over.

GLAZE I 3 FARVER
6 blade husblas
150 g glukosesirup, Dansukker
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
hvid, gul og grøn pastafarve

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen, hæld det op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen (se videoen for tips og tricks – bl.a. til at undgå luftbobler). Tilsæt den hvide pastafarve og før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og del glazen i 3 og indfarv de to af dem i gul og grøn. Lad dem køle ned til 35 grader (ca.). Hæld skiftevis hver farve op i en kande.
Befri kagerne fra formen og placer dem på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne donut i “striber” Se VIDEOEN på glaze.

I ØVRIGT
frisk timian
spiseligt bladguld
Pynt de færdige donuts med frisk timian og bladguld.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.