Glace au four med pistacie- og passionsis

Glace au four er en fransk dessert med en festlig blanding af is, tærtebund og marengs. Vores udgave af Glace au four indeholder pistacie- og passionsis og har en bund af svampet chokoladekage.

8 portioner

1,5 time + 5 timer i fryseren

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Pistacie- og passionsis
8 pasteuriserede æggeblommer
2 dl Dansukker Sukker
4 dl mælk
3 dl piskefløde
2 dl Dansukker Glukosesirup

Smagsvarianter
100 g pistacienødder, uden skal
5 stk. passionsfrugter, med kerner

Svampet chokoladekagebund
50 g smør
1 dl Dansukker Rørsukker
1 æg
1/2 dl hvedemel
2 spsk. kakao
En smule salt

Marengs
3 æggehvider
1 dl Dansukker Bagesukker
Nogle dråber citronsaft

Instruktioner

Begynd med isen. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål. Bring mælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde. Pisk æggemassen i mælkeblandingen.

Si igennem en finmasket si, og fordel lige meget iscreme i to skåle. Tilsæt blendede pistacienødder i den ene skål og frugtkødet fra passionsfrugterne i den anden.

Kør blandingerne i en ismaskine en ad gangen, eller dæk skålene (ca. 1,5 l) med husholdningsfilm, og stil dem i fryseren i ca. 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Forvarm ovnen til 175°C, og lav den svampede chokoladekage.

Smelt smørret i en gryde og køl det let af, og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland godt.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 18 cm. Bag midt i ovnen i 7-8 minutter. Lad kagen køle af på en rist.

Inden servering: Forvarm ovnen til 250°C grill, benyt grillfunktion. Tag isen ud, og læg kagen på et fint ovnfast fad. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret i en skål i nogle minutter. Tilsæt resten af sukkeret og citronen. Pisk til en fast marengs.

Fordel passionsisen midt på kagen, og dæk med pistacieisen. Dæk isen med marengs og stil kagen i ovnen i ca. 2-4 minutter, til marengsen har fået farve. Servér med det samme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.