Glace au four med pistacie- og passionsis

Glace au four er en fransk dessert med en festlig blanding af is, tærtebund og marengs. Vores udgave af Glace au four indeholder pistacie- og passionsis og har en bund af svampet chokoladekage.

8 portioner

1,5 time + 5 timer i fryseren

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Pistacie- og passionsis
8 pasteuriserede æggeblommer
2 dl Dansukker Sukker
4 dl mælk
3 dl piskefløde
2 dl Dansukker Glukosesirup

Smagsvarianter
100 g pistacienødder, uden skal
5 stk. passionsfrugter, med kerner

Svampet chokoladekagebund
50 g smør
1 dl Dansukker Rørsukker
1 æg
1/2 dl hvedemel
2 spsk. kakao
En smule salt

Marengs
3 æggehvider
1 dl Dansukker Bagesukker
Nogle dråber citronsaft

Instruktioner

Begynd med isen. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål. Bring mælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde. Pisk æggemassen i mælkeblandingen.

Si igennem en finmasket si, og fordel lige meget iscreme i to skåle. Tilsæt blendede pistacienødder i den ene skål og frugtkødet fra passionsfrugterne i den anden.

Kør blandingerne i en ismaskine en ad gangen, eller dæk skålene (ca. 1,5 l) med husholdningsfilm, og stil dem i fryseren i ca. 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Forvarm ovnen til 175°C, og lav den svampede chokoladekage.

Smelt smørret i en gryde og køl det let af, og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland godt.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 18 cm. Bag midt i ovnen i 7-8 minutter. Lad kagen køle af på en rist.

Inden servering: Forvarm ovnen til 250°C grill, benyt grillfunktion. Tag isen ud, og læg kagen på et fint ovnfast fad. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret i en skål i nogle minutter. Tilsæt resten af sukkeret og citronen. Pisk til en fast marengs.

Fordel passionsisen midt på kagen, og dæk med pistacieisen. Dæk isen med marengs og stil kagen i ovnen i ca. 2-4 minutter, til marengsen har fået farve. Servér med det samme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.