Glace au four med pistacie- og passionsis

Glace au four er en fransk dessert med en festlig blanding af is, tærtebund og marengs. Vores udgave af Glace au four indeholder pistacie- og passionsis og har en bund af svampet chokoladekage.

8 portioner

1,5 time + 5 timer i fryseren

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Pistacie- og passionsis
8 pasteuriserede æggeblommer
2 dl Dansukker Sukker
4 dl mælk
3 dl piskefløde
2 dl Dansukker Glukosesirup

Smagsvarianter
100 g pistacienødder, uden skal
5 stk. passionsfrugter, med kerner

Svampet chokoladekagebund
50 g smør
1 dl Dansukker Rørsukker
1 æg
1/2 dl hvedemel
2 spsk. kakao
En smule salt

Marengs
3 æggehvider
1 dl Dansukker Bagesukker
Nogle dråber citronsaft

Instruktioner

Begynd med isen. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål. Bring mælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde. Pisk æggemassen i mælkeblandingen.

Si igennem en finmasket si, og fordel lige meget iscreme i to skåle. Tilsæt blendede pistacienødder i den ene skål og frugtkødet fra passionsfrugterne i den anden.

Kør blandingerne i en ismaskine en ad gangen, eller dæk skålene (ca. 1,5 l) med husholdningsfilm, og stil dem i fryseren i ca. 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Forvarm ovnen til 175°C, og lav den svampede chokoladekage.

Smelt smørret i en gryde og køl det let af, og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland godt.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 18 cm. Bag midt i ovnen i 7-8 minutter. Lad kagen køle af på en rist.

Inden servering: Forvarm ovnen til 250°C grill, benyt grillfunktion. Tag isen ud, og læg kagen på et fint ovnfast fad. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret i en skål i nogle minutter. Tilsæt resten af sukkeret og citronen. Pisk til en fast marengs.

Fordel passionsisen midt på kagen, og dæk med pistacieisen. Dæk isen med marengs og stil kagen i ovnen i ca. 2-4 minutter, til marengsen har fået farve. Servér med det samme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.