Gelékonfekt

Denne gelékonfekt lavet på bær og syltesukker er gelatinefri. Lav din egen konfekt – så ved du, hvad der er i. Nyd din plantebaserede konfekt!

Ca. 15 stk.

PT40M

ca. 40 minutter + 1 døgn

Vurdering (33 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

500 g frosne bær efter eget valg (200 g råsaft)
2 dl Dansukker Økologisk Syltesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 dl vand
olie til formene
Dansukker Økologisk Sukker til at vende konfekten i

Instruktioner

Kom bærrene i en gryde, og lad dem tø op ved svag varme. Blend bærrene, og sigt saften fra i en finmasket si.

Mål 200 g bærsaft op, og hæld den i en ren gryde. Tilsæt syltesukker, glukosesirup og vand. Lad det koge ved svag varme, til det har nået en temperatur på 120°C.

Pensl silikoneforme, fx is- eller konfektforme, med olie, og hæld derefter massen i. Lad massen sætte sig ved stuetemperatur i ca. et døgn.

Vend konfektstykkerne i sukker, så klæber de ikke så let til hinanden. Opbevares tørt i en beholder med låg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!