Gelékonfekt

Denne gelékonfekt lavet på bær og syltesukker er gelatinefri. Lav din egen konfekt – så ved du, hvad der er i. Nyd din plantebaserede konfekt!

Ca. 15 stk.

ca. 40 minutter + 1 døgn

Vurdering (12 stk)

Ingredienser

500 g frosne bær efter eget valg (200 g råsaft)
2 dl Dansukker Økologisk Syltesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 dl vand
olie til formene
Dansukker Økologisk Sukker til at vende konfekten i

Instruktioner

Kom bærrene i en gryde, og lad dem tø op ved svag varme. Blend bærrene, og sigt saften fra i en finmasket si.

Mål 200 g bærsaft op, og hæld den i en ren gryde. Tilsæt syltesukker, glukosesirup og vand. Lad det koge ved svag varme, til det har nået en temperatur på 120°C.

Pensl silikoneforme, fx is- eller konfektforme, med olie, og hæld derefter massen i. Lad massen sætte sig ved stuetemperatur i ca. et døgn.

Vend konfektstykkerne i sukker, så klæber de ikke så let til hinanden. Opbevares tørt i en beholder med låg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.