Gelékonfekt

Gelékonfekt

Ca. 15 stk. ca. 40 minutter + 1 døgn
Denne gelékonfekt lavet på bær og syltesukker er gelatinefri. Lav din egen konfekt – så ved du, hvad der er i. Nyd din plantebaserede konfekt!
Gelékonfekt
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 500 g frosne bær efter eget valg (200 g råsaft)
  • 2 dl Dansukker Økologisk Syltesukker
  • 1/2 dl Dansukker Glukosesirup
  • 1 dl vand
  • olie til formene
  • Dansukker Økologisk Sukker til at vende konfekten i

Kom bærrene i en gryde, og lad dem tø op ved svag varme. Blend bærrene, og sigt saften fra i en finmasket si.

Mål 200 g bærsaft op, og hæld den i en ren gryde. Tilsæt syltesukker, glukosesirup og vand. Lad det koge ved svag varme, til det har nået en temperatur på 120°C.

Pensl silikoneforme, fx is- eller konfektforme, med olie, og hæld derefter massen i. Lad massen sætte sig ved stuetemperatur i ca. et døgn.

Vend konfektstykkerne i sukker, så klæber de ikke så let til hinanden. Opbevares tørt i en beholder med låg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;