Ingredienser
100 g Dansukker Sukker
2 dl æbleeddike eller anden vin- eller frugteddike
Instruktioner
Smelt sukkeret til en mørk karamel på en pande eller i en tykbundet gryde. Tilsæt eddiken og kog det igennem til karamellen igen er opløst, og konsistensen er som sirup med både bitre, syrlige og sødmefulde toner.
Det er vigtigt, at gastrikken ikke koges for tyk, da den bliver mindst dobbelt så tyk, når den er kold. Brug evt. lidt vand til kogningen for at få kogt sukkerklumperne ud, inden siruppen bliver for tyk.
Opbevar gastrikken i en flaske med prop eller lignende.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?