Fuldkornsbrød - Opskrifter

Fuldkornsbrød

2 stk.
Fuldkornsbrød
Bedømmelse: (37vurderinger)

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 3 dl knækkede rugkerner
  • 1 dl hvedeklid
  • 50 g gær
  • 1 dl Dansukker Mørk Sirup
  • 1 spsk salt
  • 1/2 dl olie
  • 4 dl rugmel
  • ca. 6 dl hvedemel

Bring vandet i kog, og tilsæt rugkerner, hvedeklid, salt og olie. Lad blandingen stå i 1 time.

Smuldr gæren i "grøden", og rør, indtil gæren er opløst. Bland mørk sirup og rugmel i. Tilsæt derefter hvedemel. Tag dejen op på et melet bord, og ælt dejen smidig. Formes til 2 aflange brød, som anbringes i smurte forme (1 1/2 liter).

Lad dejen hæve i 1 time. Sæt ovnen på 200 °C. Fuldkornsbrød bages i 1 time. Lad brødene afkøle på en rist under et viskestykke.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;