Ingredienser
Kage
100 g smør
1 1/2 dl hvedemel
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
3/4 dl kakao
en smule salt
2 æg
Fudge-glasur
2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Sirup
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
100 g smør
100 g mørk chokolade
Pynt
flagesalt
Instruktioner
Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Beklæd en form med en aftagelig kant, cirka 18-20 cm i diameter, med bagepapir.
Smelt smørret i en gryde. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Vend smør og æg ned i melblandingen. Hæld dejen i formen, og bag i ca. 20-23 minutter. Lad det køle af, inden du hælder fudgen på.
Hak chokoladen. Bland alle ingredienser undtagen chokolade i en gryde. Lad det simre i cirka 10-12 minutter (120 °C), indtil fudgen tykner. Rør rundt med jævne mellemrum. Tag af varmen, og rør chokoladen i. Rør i fudgen, indtil den er glat, og lad den køle lidt af. Hæld fudgen over kagen. Stil i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over.
Pynt med flagesalt inden servering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.