Fudgekage

Intens konfektagtig kage toppet med silkeblød fudgeglasur og drysset med flagesalt. En perfekt kage!

10 portioner

40 minutter + 4 timer i køleskabet

Vurdering (102 stk)

Ingredienser

Kage
100 g smør
1 1/2 dl hvedemel
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
3/4 dl kakao
en smule salt
2 æg

Fudge-glasur
2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Sirup
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
100 g smør
100 g mørk chokolade

Pynt
flagesalt

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Beklæd en form med en aftagelig kant, cirka 18-20 cm i diameter, med bagepapir.

Smelt smørret i en gryde. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Vend smør og æg ned i melblandingen. Hæld dejen i formen, og bag i ca. 20-23 minutter. Lad det køle af, inden du hælder fudgen på.

Hak chokoladen. Bland alle ingredienser undtagen chokolade i en gryde. Lad det simre i cirka 10-12 minutter (120 °C), indtil fudgen tykner. Rør rundt med jævne mellemrum. Tag af varmen, og rør chokoladen i. Rør i fudgen, indtil den er glat, og lad den køle lidt af. Hæld fudgen over kagen. Stil i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. 

Pynt med flagesalt inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.