Fudgekage

Intens konfektagtig kage toppet med silkeblød fudgeglasur og drysset med flagesalt. En perfekt kage!

10 portioner

PT40M

40 minutter + 4 timer i køleskabet

Vurdering (111 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Kage
100 g smør
1 1/2 dl hvedemel
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
3/4 dl kakao
en smule salt
2 æg

Fudge-glasur
2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Sirup
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
100 g smør
100 g mørk chokolade

Pynt
flagesalt

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Beklæd en form med en aftagelig kant, cirka 18-20 cm i diameter, med bagepapir.

Smelt smørret i en gryde. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Vend smør og æg ned i melblandingen. Hæld dejen i formen, og bag i ca. 20-23 minutter. Lad det køle af, inden du hælder fudgen på.

Hak chokoladen. Bland alle ingredienser undtagen chokolade i en gryde. Lad det simre i cirka 10-12 minutter (120 °C), indtil fudgen tykner. Rør rundt med jævne mellemrum. Tag af varmen, og rør chokoladen i. Rør i fudgen, indtil den er glat, og lad den køle lidt af. Hæld fudgen over kagen. Stil i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. 

Pynt med flagesalt inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.