Ingredienser
250 g (4 dl) rosiner
10 tørrede figner
10 tørrede abrikoser
1 1/2 dl cognac eller appelsinjuice
250 g smør
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
4 æg
4 dl hvedemel
1 dl hele mandler
1 dl hele hasselnødder
2 tsk. bagepulver
Smør og rasp til formen
Instruktioner
Skær frugterne i stykker, bland dem med cognac eller juice i en skål, og lad det trække en time.
Smør en aflang bageform (2 liter), og drys med rasp. Sæt ovnen på 175 grader.
Rør smør og brun farin blødt. Tilsæt æg, et ad gangen. Tilsæt halvdelen af melet, halvdelen af
frugtblandingen og derefter de øvrige ingredienser. Bland godt.
Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i ca. 1 1/2 time. Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden den tages ud.
Drys flormelis over, og server frugtkagen i tynde skiver, gerne med et glas sherry til.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.