Frugtflæsk

Frugtflæsk

ca. 30 stykker
Frugtflæsk med jordbær eller hindbærsmag, pynter flot i slikskålen med den flotte røde farve.
Frugtflæsk
Bedømmelse: (98vurderinger)

Ingredienser

  • 5 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl Dansukker Glukosesirup
  • 1 3/4 dl vand
  • 200 g hindbær eller jordbær passeret gennem en si
  • 1 1/2 tsk. citronsyre
  • 20 blade husblas

Pynt

  • Dansukker Sukker

Kog sukker, glukosesirup og vand sammen, til massen når en temperatur på 140 °C, og tilsæt derefter bærrene. Kog videre, til massen når 120 °C. Læg husblasen i blød i rigeligt vand i 5 minutter, inden de tilsættes til bærblandingen sammen med citronsyren. Bland det hele godt, inden massen hældes i en stor eller flere mindre forme. Strø lidt sukker over, og stil flæsket koldt, til det stivner. Hvis massen er hældt i en stor form, skæres den ud i mundrette bidder, der trilles i sukker.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;