Frugtboller

ca. 35 stk.

Vurdering (0 st)

Ingredienser

1/2 dl rosiner
1/2 dl tørrede abrikoser
1 dl appelsinjuice
1 liter hvedemel (600 g)
1 pakke tørgær
1/2 dl Dansukker Sukker
150 g blødt smør eller margarine
1 1/2 dl vaniljeyoghurt
3 æg

Fyld
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
1 dl hakkede mandler, kan udelades

Pensling
1 æg

Pynt
Dansukker Perlesukker  

Instruktioner

Læg abrikoserne og rosinerne i en skål, og hæld juicen over. Lad det stå og trække i 2 timer. Skær frugten i små stykker.

Bland hvedemel, gær og sukker i en skål. Tilsæt fedtstof, yoghurt, æg og frugtstykker, og ælt det til en dej. Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord.

Rør ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på dejen. Rul dejen til en pølse, og skær den i stykker, som lægges i papirforme. Stil formene på plader, og lad dem hæve tildækket på et varmt sted i mindst 2 timer.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 7 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.