Friterede hyldeblomster

4 portioner
Friterede hyldeblomster
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

8-12 hyldeblomster

2 1/2 dl hvedemel
1 spsk. Dansukker Sukker
1/2 tsk. salt
2 æggeblommer
2 æggehvider
3 dl vand
2 spsk. flydende margarine
Olie til fritering

Til at dyppe i
Dansukker Sukker

Jordbærsauce
1/2 liter jordbær
2-3 spsk. Dansukker Flormelis 

Begynd med saucen ved at mose jordbærrene med en gaffel eller i en blender. Tilsæt flormelis, og stil massen til side. Ryst hyldeblomsterne, så eventuelle løse blomster falder af. Bland hvedemel, sukker og salt i en skål. Tilsæt æggeblommerne. Pisk vandet i, lidt ad gangen. Pisk dejen jævn. Tilsæt margarine. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Dyp hyldeblomsterne i dejen, og friter dem i 180 °C varm olie. Dyp de nyfriterede blomster i sukker, og læg dem på asietter. Serveres straks med jordbærsaucen til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker