Fransk nougat

Den smukkeste franske nougat med den helt rette konsistens, de er sikre vindere i konfektskålen og kan også pakkes fint ind og foræres væk som gaver.

Vurdering (136 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g mandler
50 g pistacienødder
100 g vand
150 g mild honning, flydende
150 g Dansukker Glukosesirup
200 g Dansukker Sukker
50 g æggehvider
20 g Dansukker Sukker
Dansukker Flormelis, til drys

Instruktioner

For én form (ca. 18x18 cm.) med bagepapir og drys bunden med flormelis. 

Rist mandlerne og pistacienødderne i ovnen i 5 minutter ved 180° (alm varme).

Sæt vand, honning, glukosesirup og sukker over ved høj varme i en tykbundet gryde. Lad sukkerlagen koge til 145° uden at røre i gryden.

Pisk imens æggehvider og 20 g sukker til blød marengs på en røremaskine.

Tag sukkerlagen af varmen når den er 145° og hæld den i marengsen i en tynd stråle, mens du pisker ved lav hastighed. Pisk videre ved høj hastighed i mindst 10 minutter indtil massen er sej og nedkølet til stuetemperatur. Vend nødderne i og vend straks nougaten ned i formen. Drys med flormelis på toppen, dæk den med bagepapir og mas overfladen jævn. Opbevar nougaten i en lufttæt beholder på køl indtil servering. Skær den i mundrette stykker ved servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.