Fransk nougat

Den smukkeste franske nougat med den helt rette konsistens, de er sikre vindere i konfektskålen og kan også pakkes fint ind og foræres væk som gaver.

Vurdering (117 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g mandler
50 g pistacienødder
100 g vand
150 g mild honning, flydende
150 g Dansukker Glukosesirup
200 g Dansukker Sukker
50 g æggehvider
20 g Dansukker Sukker
Dansukker Flormelis, til drys

Instruktioner

For én form (ca. 18x18 cm.) med bagepapir og drys bunden med flormelis. 

Rist mandlerne og pistacienødderne i ovnen i 5 minutter ved 180° (alm varme).

Sæt vand, honning, glukosesirup og sukker over ved høj varme i en tykbundet gryde. Lad sukkerlagen koge til 145° uden at røre i gryden.

Pisk imens æggehvider og 20 g sukker til blød marengs på en røremaskine.

Tag sukkerlagen af varmen når den er 145° og hæld den i marengsen i en tynd stråle, mens du pisker ved lav hastighed. Pisk videre ved høj hastighed i mindst 10 minutter indtil massen er sej og nedkølet til stuetemperatur. Vend nødderne i og vend straks nougaten ned i formen. Drys med flormelis på toppen, dæk den med bagepapir og mas overfladen jævn. Opbevar nougaten i en lufttæt beholder på køl indtil servering. Skær den i mundrette stykker ved servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?