Focaccia med pærer og figner

Hjemmebagt focaccia når det er allerbedst. Weekendens luftigste og bedste brød.

ca. 20 stykker

1 time + 2 timers hævetid

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

25 g gær
4 dl vand
1/2 dl olivenolie
3 spsk. Dansukker Mørk Sirup
8-8 1/2 dl hvedemel
1 1/4 tsk. salt

Topping
1 pære
2 friske figner
2 rosmarinkviste
Olivenolie
Dansukker Lys Sirup
Flagesalt

Instruktioner

Smuldr gæren i en røreskål, tilsæt vand, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olivenolie, sirup og næsten alt hvedemelet. Ælt dejen i ca. 5 minutter.

Tilsæt salt og mere hvedemel efter behov, og ælt dejen i yderligere ca. 5 minutter. Dejen skal være temmelig løs.

Pensl en bageform på ca. 25 x 30 cm med olivenolie, og kom dejen i formen. Pensl dejens top med olivenolie, og tryk dejen lidt ud med fingrene. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve i 1 1/2 til 2 timer – jo længere hævetid, jo mere lækker og luftig bliver focacciaen.

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Skær pæren i skiver, og halver fignerne. Lav fordybninger i dejen med olierede fingre, og pynt dejen med pære, figen og rosmarin. Dryp olivenolie og sirup over, og drys med flagesalt.

Bag nederst i ovnen i 20-25 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.