Focaccia med pærer og figner

Hjemmebagt focaccia når det er allerbedst. Weekendens luftigste og bedste brød.

ca. 20 stykker

PT55M

1 time + 2 timers hævetid

Vurdering (6 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

25 g gær
4 dl vand
1/2 dl olivenolie
3 spsk. Dansukker Mørk Sirup
8-8 1/2 dl hvedemel
1 1/4 tsk. salt

Topping
1 pære
2 friske figner
2 rosmarinkviste
Olivenolie
Dansukker Lys Sirup
Flagesalt

Instruktioner

Smuldr gæren i en røreskål, tilsæt vand, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olivenolie, sirup og næsten alt hvedemelet. Ælt dejen i ca. 5 minutter.

Tilsæt salt og mere hvedemel efter behov, og ælt dejen i yderligere ca. 5 minutter. Dejen skal være temmelig løs.

Pensl en bageform på ca. 25 x 30 cm med olivenolie, og kom dejen i formen. Pensl dejens top med olivenolie, og tryk dejen lidt ud med fingrene. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve i 1 1/2 til 2 timer – jo længere hævetid, jo mere lækker og luftig bliver focacciaen.

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Skær pæren i skiver, og halver fignerne. Lav fordybninger i dejen med olierede fingre, og pynt dejen med pære, figen og rosmarin. Dryp olivenolie og sirup over, og drys med flagesalt.

Bag nederst i ovnen i 20-25 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.