Focaccia med pærer og figner

Hjemmebagt focaccia når det er allerbedst. Weekendens luftigste og bedste brød.

ca. 20 stykker

1 time + 2 timers hævetid

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

25 g gær
4 dl vand
1/2 dl olivenolie
3 spsk. Dansukker Mørk Sirup
8-8 1/2 dl hvedemel
1 1/4 tsk. salt

Topping
1 pære
2 friske figner
2 rosmarinkviste
Olivenolie
Dansukker Lys Sirup
Flagesalt

Instruktioner

Smuldr gæren i en røreskål, tilsæt vand, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olivenolie, sirup og næsten alt hvedemelet. Ælt dejen i ca. 5 minutter.

Tilsæt salt og mere hvedemel efter behov, og ælt dejen i yderligere ca. 5 minutter. Dejen skal være temmelig løs.

Pensl en bageform på ca. 25 x 30 cm med olivenolie, og kom dejen i formen. Pensl dejens top med olivenolie, og tryk dejen lidt ud med fingrene. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve i 1 1/2 til 2 timer – jo længere hævetid, jo mere lækker og luftig bliver focacciaen.

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Skær pæren i skiver, og halver fignerne. Lav fordybninger i dejen med olierede fingre, og pynt dejen med pære, figen og rosmarin. Dryp olivenolie og sirup over, og drys med flagesalt.

Bag nederst i ovnen i 20-25 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.