Flødekarameller med mandler

Flødekarameller med mandler

ca. 30-35 stk.
Skønne smagsfulde flødekarameller, smelter på tungen. Det bedste juleslik.
Flødekarameller med mandler
Bedømmelse: (5vurderinger)

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1 spsk smør
  • 1/4 dl hakkede, smuttede mandler
  • små papirforme

Bland fløde, rørsukker, sirup og vaniljesukker i en tyndbundet gryde. Lad massen koge rør i det med jævne mellemrum, indtil termometeret viser 124 grader, Kogetid ca. 20-25 minutter.
Når karamelmassen er  klar tilsættes smør og sesamfrø. Hæld karamelmassen i en kande og fordel i små forme. Lad karamellerne stivne. Opbevares ved stuetemperatur.

Hvis du ikke har noget termometer, kan du lave kugletesten, når du vil se, hvornår karamelmassen er klar:
1. Hæld koldt vand i et glas.
2. Kom lidt af karamelmassen på en teske, og dryp det ned i det kolde vand.
3. Tag karamellen op med fingrene. Karamellen skal nu kunne formes til en kugle. Du må gerne tage en smagsprøve!

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;