Fastelavnsboller med ristede hasselnødder

ca. 20 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

50 g ristede og hakkede hasselnødder
25 g gær
2 1/2 dl mælk
2 knsp. salt
1 dl Dansukker Sukker
1/2 æg (2 spsk.)
75 g smør med stuetemperatur
8 dl hvedemel (480 g)

Pensling
1 æg (pisket med lidt vand og en knsp. salt)

Fyld
Krumme fra bollerne
100 g marcipan
100 g ristede og malede hasselnødder
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 spsk. piskefløde

Pynt
Ca. 4 dl piskefløde
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Her har vi hasselnødder i både dejen og fyldet. Begynd med at riste nødderne i ovnen, så bliver smagen endnu mere lækker.

1. Begynd med nødderne. Stil ovnen på 200 grader. Hæld nødderne (til både dejen og fyldet) ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem midt i ovnen i 8-10 minutter. Tag dem ud, og hæld dem på et viskestykke. Gnid dem, så skallen falder af. Hak halvdelen af nødderne meget fint. Resten males til fyldet.
2. Smuldr gæren i en dejskål, tilsæt mælken, og rør, indtil gæren er opløst.
3. Tilsæt salt, hakkede hasselnødder, sukker, æg, smør i klumper og mel. Ælt dejen godt i maskine, til den slipper skålen, ca. 10 minutter. Lad dejen hæve under plastik i ca. 30 minutter.
4. Hæld dejen ud på et melet bord. Form dejen til en stang, og del den i to. Del hver del i 10 stykker a 50 g. Form dem til runde, glatte boller. Læg dem på plader beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve under et klæde i ca. 40 minutter. Stil ovnen på 225 grader.
5. Pisk ægget med salt og vand, og pensl bollerne. Pensl to gange, hvis du vil have en ekstra blank overflade. Bag midt i ovnen i ca. 8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
6. Ved servering: Skær et låg af på hver bolle. Skrab lidt af krummen ud med en gaffel. Bland med revet marcipan, malede ristede hasselnødder, sirup og fløde. Fyld hullet i bollerne med blandingen.
7. Pisk piskefløden, og fordel eller sprøjt den på fyldet. Sæt låget på, og drys med sigtet flormelis.

Tip!
Køb færdigristede hasselnødder.

Opskrift Hembakningsrådet
Foto: Thomas Carlén

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.