Erikas æbleskjul - Opskrifter

Erikas æbleskjul

Erikas æbleskjul
Bedømmelse: (19vurderinger)

Ingredienser

150 g smør
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 æg
Revet skal af en usprøjtet citron
2 1/2 dl hvedemel
2 spsk. hakket syltet ingefær
1 tsk. bagepulver

Fyld
4 syrlige æbler

Topping
2 spsk. hakkede hasselnødder
2 spsk. Dansukker Perlesukker
1 spsk. kokosmel

Sæt ovnen på 175 °C.

Rør smør og sukker blødt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til blandingen er hvid.

Bland mel, bagepulver og ingefær, og rør det i blandingen.
Skræl og skær æblerne i tern. Fordel ca. halvdelen af æblerne over dejen i en smurt og meldrysset form, ca. 24 cm i diameter. Læg resten henover, og drys med hasselnødder, sukker og kokosmel. Bages i ca. 40 minutter.

Opskrift Erika Persson, Västerås, Sverige


;