Ingredienser
Mørdej
150 g smør, stuetemperatur 
5 dl hvedemel
1 1/2 dl Dansukker Florsukker 
1 æg
Citroncreme
1 dl Dansukker Bagesukker
1 1/2 dl piskefløde
2 æg
skal og saft af 3 citroner, gerne usprøjtede
1 tsk. majsstivelse
Varmpisket marengs
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
Instruktioner
Forbered mørdejen. Skær smørret i små tern, og læg det i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Kør hurtigt det hele sammen til en dej. Pak dejen ind i plastikfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Stil ovnen på 150 grader.
Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset stykke bagepapir i ca. 1/2 cm tykkelse. Vend tærtedejen over i en aflang form, cirka 13 x 36 cm. Prik huller i bunden med en gaffel.
Bages nederst i ovnen i ca. 10 minutter.
Bland alle ingredienserne til citroncremen i en skål. Pisk dem sammen. Hæld citroncremen i formen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 35-40 minutter. Lad dem køle af.
Forbered den varmpiskede marengs. Hæld æggehviderne og sukkeret i en tør og ren skål. Pisk massen over et vandbad, og lad temperaturen stige til 50-65 °C. Pisk hele tiden.
Føl på marengsblandingen med fingrene. Alle sukkerkrystaller skal være opløst. Hæld blandingen i en anden skål, og pisk marengsmassen op, til den er afkølet og luftig.
Fyld marengsen i en sprøjtepose med valgfri tylle, og sprøjt den på tærten. Brænd marengsen med en gasbrænder, og server tærten.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
			Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
			Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
			Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
			Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
			Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
			Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!