Ingredienser
Mørdej
150 g smør, stuetemperatur
5 dl hvedemel
1 1/2 dl Dansukker Florsukker
1 æg
Citroncreme
1 dl Dansukker Bagesukker
1 1/2 dl piskefløde
2 æg
skal og saft af 3 citroner, gerne usprøjtede
1 tsk. majsstivelse
Varmpisket marengs
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
Instruktioner
Forbered mørdejen. Skær smørret i små tern, og læg det i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Kør hurtigt det hele sammen til en dej. Pak dejen ind i plastikfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Stil ovnen på 150 grader.
Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset stykke bagepapir i ca. 1/2 cm tykkelse. Vend tærtedejen over i en aflang form, cirka 13 x 36 cm. Prik huller i bunden med en gaffel.
Bages nederst i ovnen i ca. 10 minutter.
Bland alle ingredienserne til citroncremen i en skål. Pisk dem sammen. Hæld citroncremen i formen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 35-40 minutter. Lad dem køle af.
Forbered den varmpiskede marengs. Hæld æggehviderne og sukkeret i en tør og ren skål. Pisk massen over et vandbad, og lad temperaturen stige til 50-65 °C. Pisk hele tiden.
Føl på marengsblandingen med fingrene. Alle sukkerkrystaller skal være opløst. Hæld blandingen i en anden skål, og pisk marengsmassen op, til den er afkølet og luftig.
Fyld marengsen i en sprøjtepose med valgfri tylle, og sprøjt den på tærten. Brænd marengsen med en gasbrænder, og server tærten.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?