Ingredienser
Mørdej
150 g smør, stuetemperatur
5 dl hvedemel
1 1/2 dl Dansukker Florsukker
1 æg
Citroncreme
1 dl Dansukker Bagesukker
1 1/2 dl piskefløde
2 æg
skal og saft af 3 citroner, gerne usprøjtede
1 tsk. majsstivelse
Varmpisket marengs
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
Instruktioner
Forbered mørdejen. Skær smørret i små tern, og læg det i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Kør hurtigt det hele sammen til en dej. Pak dejen ind i plastikfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Stil ovnen på 150 grader.
Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset stykke bagepapir i ca. 1/2 cm tykkelse. Vend tærtedejen over i en aflang form, cirka 13 x 36 cm. Prik huller i bunden med en gaffel.
Bages nederst i ovnen i ca. 10 minutter.
Bland alle ingredienserne til citroncremen i en skål. Pisk dem sammen. Hæld citroncremen i formen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 35-40 minutter. Lad dem køle af.
Forbered den varmpiskede marengs. Hæld æggehviderne og sukkeret i en tør og ren skål. Pisk massen over et vandbad, og lad temperaturen stige til 50-65 °C. Pisk hele tiden.
Føl på marengsblandingen med fingrene. Alle sukkerkrystaller skal være opløst. Hæld blandingen i en anden skål, og pisk marengsmassen op, til den er afkølet og luftig.
Fyld marengsen i en sprøjtepose med valgfri tylle, og sprøjt den på tærten. Brænd marengsen med en gasbrænder, og server tærten.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.