Citronfromage med saltet crunch

Citronfromage med saltet crunch

6 glas 1,5 time
Citronfromage med saltet crunch er en forfriskende afslutning på et festmåltid. Forbered citronfromagen dagen inden, og strø crunch på sammen med revet citronskal lige inden servering.
Citronfromage med saltet crunch
Bedømmelse: (32vurderinger)

Ingredienser

  • 3 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • Revet skal og saft fra 1 citron, usprøjtet
  • 3 dl piskefløde

Saltet crunch

  • 1/2 dl kokosmel
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 2/3 dl Dansukker Brun Farin
  • 1/4 tsk. salt
  • 50 g blødt smør

Pynt

  • Revet citronskal, usprøjtet

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter.

Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål.

Varm citronsaften i en gryde, vrid husblassen for vand og tilsæt den til citronsaften. Smelt ved svag varme.

Hæld citronblandingen i æggesnapsen i en tynd stråle under piskning. Tilsæt citronskallen.

Pisk fløden, og vend den i æggesnapsen. Fordel i 6 glas, og stil glassene i køleskabet i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 160°C, og lav crunchen. Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt dem sammen med hænderne.

Smuldr dejen på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i 10 minutter. Lad crunchen køle af.

Tag citronfromagen ud, når den skal serveres, smuldr crunch over, og pynt med revet citronskal.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;