Citronfromage med saltet crunch

Citronfromage med saltet crunch er en forfriskende afslutning på et festmåltid. Forbered citronfromagen dagen inden, og strø crunch på sammen med revet citronskal lige inden servering.

6 glas

PT1H

1,5 time

Vurdering (123 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 blade husblas
3 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
Revet skal og saft fra 1 citron, usprøjtet
3 dl piskefløde

Saltet crunch
1/2 dl kokosmel
1 dl hvedemel
1 dl havregryn
2/3 dl Dansukker Brun Farin
1/4 tsk. salt
50 g blødt smør

Pynt
Revet citronskal, usprøjtet

Instruktioner

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter.

Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål.

Varm citronsaften i en gryde, vrid husblassen for vand og tilsæt den til citronsaften. Smelt ved svag varme.

Hæld citronblandingen i æggesnapsen i en tynd stråle under piskning. Tilsæt citronskallen.

Pisk fløden, og vend den i æggesnapsen. Fordel i 6 glas, og stil glassene i køleskabet i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 160°C, og lav crunchen. Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt dem sammen med hænderne.

Smuldr dejen på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i 10 minutter. Lad crunchen køle af.

Tag citronfromagen ud, når den skal serveres, smuldr crunch over, og pynt med revet citronskal.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.