Citronblondie med hindbær

Citronblondien har jeg toppet med en let creme bestående af piskefløde, græsk yoghurt samt lidt citronskal op så pyntet med friske hindbær. Så simpel, sommerfin, super velsmagende og et perfekt indslag til eftermiddags(is)kaffen. Drop toppingen og servér i stedet en kugle vaniljeis til citronblondien sammen med hindbærrene som en lækker sommerdessert.
- Opskrift Anne au Chocolat

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

Blondie
200 g smør
200 g god hvid chokolade
3 æg
175 g bagesukker fra Dansukker
125 g mel
1/4 tsk salt
Fintrevet skal af 1 øko citron

Topping
1 dl piskefløde
70 g græsk yoghurt
20 g flormelis fra Dansukker
Lidt fintrevet øko citronskal

Friske danske hindbær

Instruktioner

Blondie
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør rundt til det er smeltet. Køl af. Pisk æg, bagesukker, mel, salt og citronskal sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Vend blandingen af smør og hvid chokolade i. Hæld dejen i en firkant form (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 25-30 minutter (jeg bagte min i 30 minutter, da jeg til denne opskrift ønskede blondien mere “kaget” end “chewy”, men det er jo en smagssag). Køl helt af. Og opbevar den gerne natten over, inden den skæres ud i stykker.

Topping
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det sammen til en luftig creme. Fordel toppingen på kagestykkerne og pynt med hindbær. Server med den samme eller opbevar på køl indtil servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.