Chokoladeparfait med appelsin

8 pers. 50 minutter + 4 timer i fryseren
Vores chokoladeparfait med appelsin er lavet af mørk chokolade og lige tilpas sød i smagen. Appelsinen tilfører et friskt og syrligt strejf til denne chokoladeparfait. En god afslutning på en smagfuld efterårsmiddag.
Chokoladeparfait med appelsin
Bedømmelse: (21vurderinger)

Ingredienser

    Parfait

    • 150 g mørk chokolade
    • 6 æggeblommer
    • 1 dl Dansukker Flormelis
    • 1/2 dl Dansukker Glukosesirup
    • skallen af 1 appelsin, usprøjtet
    • 3 spsk. saft fra appelsinen
    • 6 dl piskefløde

    Pynt

    • 100 g ristede, hakkede nødder

    Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad den køle af.

    Pisk æggeblommer, flormelis og glukose­sirup i en skål, til det er luftigt. Vend den smeltede chokolade i æggeblandingen, og tilsæt revet appelsinskal og appelsinsaft.

    Pisk fløden, og vend den forsigtigt i ægge­blandingen.

    Hæld parfaiten i en brødform beklædt med husholdningsfilm. Frys i 4­5 timer.

    Forvarm ovnen til 175°. Fordel nød­derne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist nødderne nederst i ovnen i 5 minutter. Hold godt øje med, at de ikke brænder på. Lad dem køle af, og hak dem derefter.

    Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering. Drys med de hakkede ristede nødder.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker