Chokolademilkshake med kanel

Lav vores lækre chokolademilkshake med kanel for at forkæle dig selv! Bland chokoladeis, mælk og isterninger for en forfriskende drik. Tilsæt hjemmelavet chokoladesauce og flødeskum for en luksuriøs smagsoplevelse. Perfekt til at tilfredsstille din søde tand og forkæle dine smagsløg!

4-5 portioner

Vurdering (38 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Milkshake
8 dl chokoladeis, færdigkøbt eller hjemmelavet i henhold til opskrift
2 dl mælk
2 dl isterninger

Topping
Chokoladesauce i henhold til opskrift
Flødeskum

Chokoladesauce
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 1/2 dl kakao
2 dl vand
2 dl Dansukker Rørsukker
En smule salt
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme

Chokoladeis med kanel
8 store æggeblommer
3 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
3 1/2 dl mælk
1 dl kakao
7 dl piskefløde 38 %
En smule salt
2 tsk. stødt kanel

Instruktioner

Milkshake
Bland is og mælk i en blender, og kør, til det er blandet. Tilsæt isterningerne til sidst.
Bland milkshake, fløde og chokoladesauce i et glas.
Pynt med chokoladesauce og flødeskum.

Chokoladesauce
Bland alle ingredienserne, og lad det koge op, til sukkeret er opløst. Lad blandingen koge i 3-4 minutter, til saucen begynder at tykne. Tag af kogepladen.

Chokoladeis
Pisk æggeblommer og sukker i en skål.
Varm mælk og kakao op, til det næsten begynder at koge. Tag af kogepladen, og hæld forsigtigt halvdelen af den varme mælk i æggeblandingen under konstant omrøring.   
Hæld den tempererede æggeblanding i den sidste mælk, og tilsæt fløde, kanel og salt. Lad blandingen simre under konstant omrøring, til den er tyknet (5-10 minutter).
Lad blandingen køle i køleskab i mindst seks timer eller helst natten over.
Brug en ismaskine, eller stil i fryseren i mindst seks timer.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?