Chokoladekage som Juletræ

En nem og sjov juleaktivitet. Bag en god chokoladekage, og pynt den med slikstok, glasur, flødeskum og krymmel.

6 stykker

ca. 1 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

150 g smør
75 g mørk chokolade eller mælkechokolade
2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl Dansukker ØKO Rørsukker Fairtrade
3 æg
2 1/4 dl hvedemel
4 spsk. kakao
2 knsp. salt

Pynt
Pebermyntebolsjestokke
glasur
piskefløde
krymmel

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme.

Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.

Smelt smørret i en gryde, hak chokoladen og rør det smeltede smør i. Rør til chokoladen og smørret er smeltet sammen, tilsæt sukkeret, og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.

Bland hvedemel, kakao og salt i en skål, og vend det i chokoladeblandingen. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad den køle helt af.

Skær chokoladekagen i trekanter, så de ligner juletræer, og stik et stykke af en bolsjestok i hvert træ. Pynt juletræerne med glasur, flødeskum og krymmel.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.