Chokoladekage som Juletræ

En nem og sjov juleaktivitet. Bag en god chokoladekage, og pynt den med slikstok, glasur, flødeskum og krymmel.

6 stykker

ca. 1 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

150 g smør
75 g mørk chokolade eller mælkechokolade
2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl Dansukker ØKO Rørsukker Fairtrade
3 æg
2 1/4 dl hvedemel
4 spsk. kakao
2 knsp. salt

Pynt
Pebermyntebolsjestokke
glasur
piskefløde
krymmel

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme.

Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.

Smelt smørret i en gryde, hak chokoladen og rør det smeltede smør i. Rør til chokoladen og smørret er smeltet sammen, tilsæt sukkeret, og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.

Bland hvedemel, kakao og salt i en skål, og vend det i chokoladeblandingen. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad den køle helt af.

Skær chokoladekagen i trekanter, så de ligner juletræer, og stik et stykke af en bolsjestok i hvert træ. Pynt juletræerne med glasur, flødeskum og krymmel.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.