Chokoladekage som Juletræ

Chokoladekage som Juletræ

6 stykker ca. 1 time
En nem og sjov juleaktivitet. Bag en god chokoladekage, og pynt den med slikstok, glasur, flødeskum og krymmel.
Chokoladekage som Juletræ
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 75 g mørk chokolade eller mælkechokolade
  • 2 dl Dansukker Brun Farin
  • 1 1/2 dl Dansukker ØKO Rørsukker Fairtrade
  • 3 æg
  • 2 1/4 dl hvedemel
  • 4 spsk. kakao
  • 2 knsp. salt

Pynt

  • Pebermyntebolsjestokke
  • glasur
  • piskefløde
  • krymmel

Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme.

Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.

Smelt smørret i en gryde, hak chokoladen og rør det smeltede smør i. Rør til chokoladen og smørret er smeltet sammen, tilsæt sukkeret, og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.

Bland hvedemel, kakao og salt i en skål, og vend det i chokoladeblandingen. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad den køle helt af.

Skær chokoladekagen i trekanter, så de ligner juletræer, og stik et stykke af en bolsjestok i hvert træ. Pynt juletræerne med glasur, flødeskum og krymmel.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;