Chokoladecreme med mint-marengstop

6 små portioner
Luksuriøs dessert med sprødt låg og et touch af After Eight.
Chokoladecreme med mint-marengstop
(6)

  • 100 g hakket mørk chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 2 dl Dansukker Bagesukker
  • 1/2 dl Dansukker Flormelis
  • Ristede, hakkede hasselnødder til pynt
  • 1-2 dråber pebermynteolie

Hak chokoladen, og stil den til side.
Hæld fløde i en lille kasserolle og lad koge op.
Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Rør sammen til en jævn blanding, hæld op i seks små skåle, og lad det køle af.
Marengs: Varm æggehvider og sukker op i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.
Tag skålen af varmen, og hæld æggehviderne i en anden skål. Pisk marengsen i 5-10 minutter. Tilsæt flormelis undervejs, og smag til med pebermynte.
Sprøjt marengsen på chokoladecremen, og brænd ydersiden af med en gasbrænder.
Pynt med ristede, hakkede hasselnødder.

Tip
Lav små marengs af resten af marengsblandingen.