Cheesecake-is med solbær

Cheesecake-is med solbær
Bedømmelse: (4vurderinger)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl Dansukker Glukosesirup
  • 1 dl Dansukker Rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 æggeblommer
  • 2 spsk. Dansukker Sukker

Solbærcreme

  • 100 g frosne solbær
  • 1/2 dl Dansukker Syltesukker
  • 200 g flødeost

Bland fløde og mælk med glukosesirup, vaniljesukker og rørsukker i en kasserolle.

Lad blandingen koge op, og tag det af kogepladen.

Pisk æggeblommerne let med 2 spsk. sukker i en skål.

Kom æggeblommerne i flødeblandingen, og pisk.

Varm blandingen på kogepladen, til den tykner (ca. 82 °C). Den må endelig ikke koge, da æggeblommerne så vil skille.

Lad blandingen køle af, og kør den derefter i ismaskinen.

Kog solbær sammen med syltesukkeret i ca. 5-10 minutter, og lad derefter blandingen køle af.

Bland solbærrene med flødeosten.

Rør solbærcremen i isen, når den er næsten færdig, så isen bliver stribet.

Opbevares i fryseren. Tag isen op ca. 20 minutter før servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker