Brunkager

Brunkagen stammer helt tilbage fra middelalderen. Som de fleste af vores øvrige julesmåkager, blev de dog først en udbredt spise, da støbejernskomfurerne indtog landets køkkener i midten af 1800-tallet. Dengang brugte man betegnelsen peberkage om brunkagen – “at pebre” betød nemlig ikke oprindeligt at tilsætte peber, men at krydre.

ca. 100 stk.

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

250 g smør i tern
125 g Dansukker Lys Sirup
250 g Dansukker Sukker
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
100 g hakkede mandler
25 g potaske
1 spsk. vand
500 g mel

Instruktioner

Kom smør, lys sirup og sukker i en stor gryde. Lad det smelte under omrøring ved jævn varme – det må ikke koge. Kom smørblandingen i en skål, lad den køle og tilsæt derefter kanel, nellike og hakkede mandler. Rør blandingen sammen. Opløs potasken i vandet og rør det i smørblanding sammen med melet – som tilsættes lidt ad gangen. 

Del dejen i 3 lige store portioner og form dem til ruller med en diameter på ca. 6 cm. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst et døgn. Skær rullerne ud i så tynde skiver som muligt, og læg dem på bageplader med bagepapir. 

Bag brunkagerne ca. 7 min ved 175° øverst i alm. ovn. Lad dem køle af på en bagerist. 

Opbevar brunkagerne i en lufttæt beholder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.