Brownies

ca. 30-35 stk

PT55M

1 time

Vurdering (417 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g smør eller margarine
3 dl Dansukker Rørsukker
4 æg
2 1/2 dl hvedemel
1 dl kakao
1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
75 g hakket mørk chokolade

1-2 dl hasselnødder

Kaffe og chokolade ganache
150 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 spsk varm kaffe
 
Pynt
hasselnødder

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175°C.

Rør fedtstof og sukker skummende. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring.

Bland hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker, hakket mørk chokolade og hasselnødder og rør det i æggemassen.

Fordel dejen i en bageform på 23 x 30 cm, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Brownies bages midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.

Vendes ud på en bagerist. Læg derefter formen over, og lad kagen køle af.

Lav kaffe- og chokolade ganachen imens. Hak chokoladen ultrafint og kom den i en skål. Varm fløde op til kogepunktet og hæld straks over chokoladen. Tilsæt kaffet. Hvil i 2 minutter og rør da godt rundt i cirkulære bevægelser fra midten, til al chokoladen er smeltet sammen med fløden.

Lad ganachen stå i et kvarters tid og fordel den derefter på brownien, inden den skæres i tern.

 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.