Brownies

ca. 30-35 stk 1 time
Brownies
Bedømmelse: (377vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g smør eller margarine
  • 3 dl Dansukker Rørsukker
  • 4 æg
  • 2 1/2 dl hvedemel
  • 1 dl kakao
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g hakket mørk chokolade
  • 1-2 dl hasselnødder

Kaffe og chokolade ganache

  • 150 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk varm kaffe

Pynt

  • hasselnødder

Forvarm ovnen til 175°C.

Rør fedtstof og sukker skummende. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring.

Bland hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker, hakket mørk chokolade og hasselnødder og rør det i æggemassen.

Fordel dejen i en bageform på 23 x 30 cm, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Brownies bages midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.

Vendes ud på en bagerist. Læg derefter formen over, og lad kagen køle af.

Lav kaffe- og chokolade ganachen imens. Hak chokoladen ultrafint og kom den i en skål. Varm fløde op til kogepunktet og hæld straks over chokoladen. Tilsæt kaffet. Hvil i 2 minutter og rør da godt rundt i cirkulære bevægelser fra midten, til al chokoladen er smeltet sammen med fløden.

Lad ganachen stå i et kvarters tid og fordel den derefter på brownien, inden den skæres i tern.

 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker