Ingredienser
150 g smør eller margarine
3 dl Dansukker Rørsukker
4 æg
2 1/2 dl hvedemel
1 dl kakao
1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
75 g hakket mørk chokolade
1-2 dl hasselnødder
Instruktioner
Forvarm ovnen til 175°C.
Rør fedtstof og sukker skummende. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring.
Bland hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker, hakket mørk chokolade og hasselnødder og rør det i æggemassen.
Fordel dejen i en bageform på 23 x 30 cm, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Brownies bages midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.
Vendes ud på en bagerist. Læg derefter formen over, og lad kagen køle af.
Lav kaffe- og chokolade ganachen imens. Hak chokoladen ultrafint og kom den i en skål. Varm fløde op til kogepunktet og hæld straks over chokoladen. Tilsæt kaffet. Hvil i 2 minutter og rør da godt rundt i cirkulære bevægelser fra midten, til al chokoladen er smeltet sammen med fløden.
Lad ganachen stå i et kvarters tid og fordel den derefter på brownien, inden den skæres i tern.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.