Brombærsnitter

6 stk.
Den brune farin tilfører brombærsyltetøjet ekstra kant, hvilket er et godt modspil til snitternes smørsprøde, søde mørdej og glasur.
- Opskrift Anne au Chocolat
Brombærsnitter
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Brombærsyltetøj:

    • 100 g økologiske brombær, friske eller frosne
    • 50 g Økologisk brun farin fra Dansukker

    Mørdej:

    • 140 g økologisk mel
    • 40 g Økologisk flormelis fra Dansukker
    • 1 nip økologisk salt
    • 70 g økologisk smør, koldt
    • 1 økologisk æggeblomme

    Glasur og pynt:

    • 150 g Økologisk flormelis fra Dansukker
    • 10 g økologisk usaltede pistacier
    • Evt. lidt tørrede økologiske rosenblade

    Brombærsyltetøj:
    Kom brombær og sukker i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det småkoge i 10 minutter. Køl helt af.

    Mørdej:
    Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Del dejen i to lige store stykker, og rul stykkerne ud hver især mellem to stykker bagepapir til et firkantet areal på ca.  9 cm x 27 cm. Kom det ene mørdejsstykke over på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel brombærsyltetøj på stykket og læg det andet mørdejsstykke ovenpå. Prik forsigtigt overfladen med en gaffel, så dejen ikke hæver ujævnt op i løbet af bagningen. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til overfladen er fint gylden. Lad den køle helt af.

    Glasur:
    Rør flormelis og lidt vand sammen til en fin glasur og fordel den på kagen. Finthak pistacierne og drys dem på glasuren sammen med lidt tørrede rosenblade. Lad glasuren sætte sig lidt, og skær da kagen ud i 6 snitter.