Ingredienser
100 g smeltet smør
1 l mørk øl
50 g gær
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/3 spsk. stødt pomeransskal
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt ingefær
2 knsp. allehånde
2 dl rosiner
ca. 3 l sigtet rugmel
2 tsk. salt
Pensling
mørk øl
Dansukker Mørk Sirup
Instruktioner
Smelt smørret i en gryde og tilsæt øl. Varm blandingen op til ca. 37°C.
Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør, til gæren er opløst.
Tilsæt sirup, krydderier og rosiner. Rør derefter rugsigtemelet ind i dejen, til den slipper skålens kanter. Tilsæt saltet til sidst. Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i ca. 30 minutter.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Del dejen i 4 stykker, som formes til brød. Fordel brødene på to plader med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter.
Forvarm ovnen til 250°C.
Pensl brødene med en blanding af lidt mørk øl og lidt mørk sirup. Sænk temperaturen til 200°C, og bag brødene i ca. 40 minutter. Lad brødene køle af på en rist under et klæde.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.