Ingredienser
100 g smeltet smør
1 l mørk øl
50 g gær
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/3 spsk. stødt pomeransskal
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt ingefær
2 knsp. allehånde
2 dl rosiner
ca. 3 l sigtet rugmel
2 tsk. salt
Pensling
mørk øl
Dansukker Mørk Sirup
Instruktioner
Smelt smørret i en gryde og tilsæt øl. Varm blandingen op til ca. 37°C.
Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør, til gæren er opløst.
Tilsæt sirup, krydderier og rosiner. Rør derefter rugsigtemelet ind i dejen, til den slipper skålens kanter. Tilsæt saltet til sidst. Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i ca. 30 minutter.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Del dejen i 4 stykker, som formes til brød. Fordel brødene på to plader med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter.
Forvarm ovnen til 250°C.
Pensl brødene med en blanding af lidt mørk øl og lidt mørk sirup. Sænk temperaturen til 200°C, og bag brødene i ca. 40 minutter. Lad brødene køle af på en rist under et klæde.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?