Brød med mørk øl

Brød med mørk øl

4 brød ca. 2 timer
Mørkt brød med øl og masser af smag. Et krydret, saftigt og utroligt velduftende brød lavet på rugsigtemel, sirup og rosiner..
Brød med mørk øl
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 100 g smeltet smør
  • 1 l mørk øl
  • 50 g gær
  • 1 dl Dansukker Mørk Sirup
  • 1 1/3 spsk. stødt pomeransskal
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 knsp. allehånde
  • 2 dl rosiner
  • ca. 3 l sigtet rugmel
  • 2 tsk. salt

Pensling

  • mørk øl
  • Dansukker Mørk Sirup

Smelt smørret i en gryde og tilsæt øl. Varm blandingen op til ca. 37°C.

Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør, til gæren er opløst.

Tilsæt sirup, krydderier og rosiner. Rør derefter rugsigtemelet ind i dejen, til den slipper skålens kanter. Tilsæt saltet til sidst. Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i ca. 30 minutter.

Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Del dejen i 4 stykker, som formes til brød. Fordel brødene på to plader med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter. 

Forvarm ovnen til 250°C.

Pensl brødene med en blanding af lidt mørk øl og lidt mørk sirup. Sænk temperaturen til 200°C, og bag brødene i ca. 40 minutter. Lad brødene køle af på en rist under et klæde.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;