Brød med mørk øl

Mørkt brød med øl og masser af smag. Et krydret, saftigt og utroligt velduftende brød lavet på rugsigtemel, sirup og rosiner..

4 brød

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g smeltet smør
1 l mørk øl
50 g gær
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/3 spsk. stødt pomeransskal
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt ingefær
2 knsp. allehånde
2 dl rosiner
ca. 3 l sigtet rugmel
2 tsk. salt

Pensling
mørk øl
Dansukker Mørk Sirup

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde og tilsæt øl. Varm blandingen op til ca. 37°C.

Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør, til gæren er opløst.

Tilsæt sirup, krydderier og rosiner. Rør derefter rugsigtemelet ind i dejen, til den slipper skålens kanter. Tilsæt saltet til sidst. Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i ca. 30 minutter.

Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Del dejen i 4 stykker, som formes til brød. Fordel brødene på to plader med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter. 

Forvarm ovnen til 250°C.

Pensl brødene med en blanding af lidt mørk øl og lidt mørk sirup. Sænk temperaturen til 200°C, og bag brødene i ca. 40 minutter. Lad brødene køle af på en rist under et klæde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?