Brød med mørk øl

Mørkt brød med øl og masser af smag. Et krydret, saftigt og utroligt velduftende brød lavet på rugsigtemel, sirup og rosiner..

4 brød

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

100 g smeltet smør
1 l mørk øl
50 g gær
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/3 spsk. stødt pomeransskal
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt ingefær
2 knsp. allehånde
2 dl rosiner
ca. 3 l sigtet rugmel
2 tsk. salt

Pensling
mørk øl
Dansukker Mørk Sirup

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde og tilsæt øl. Varm blandingen op til ca. 37°C.

Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør, til gæren er opløst.

Tilsæt sirup, krydderier og rosiner. Rør derefter rugsigtemelet ind i dejen, til den slipper skålens kanter. Tilsæt saltet til sidst. Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i ca. 30 minutter.

Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Del dejen i 4 stykker, som formes til brød. Fordel brødene på to plader med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter. 

Forvarm ovnen til 250°C.

Pensl brødene med en blanding af lidt mørk øl og lidt mørk sirup. Sænk temperaturen til 200°C, og bag brødene i ca. 40 minutter. Lad brødene køle af på en rist under et klæde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.