Ingredienser
150 g smør eller margarine
5 dl madlavningsfløde
50 g gær
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. salt
1 bæger kvark (200 g)
1 g safran
2 æg
Ca. 18 dl hvedemel
Fyld
100 g smør eller margarine
150 g marcipan
100 g rosiner
2 dl finthakkede mandler
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Dansukker Perlesukker
Mandelspåner
En bradepande 30 x 40 cm
Bagepapir
Instruktioner
Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret. Tilsæt fløden, og varm op, til det er lunkent (ca. 37°).
Gæren smuldres i en skål. Tilsæt det til smør og fløde, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sirup, sukker, salt, kvark, safran og æg. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter.
Læg bagepapir i bradepanden og riv marcipan.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt dejen, indtil den er smidig. Del dejen i to stykker, som hver rulles ud på et meldrysset bord i rektangulære plader. Smør et tyndt lag smør/margarine på dejpladerne. Strø den revne marcipan, rosiner og mandler over. Rul kagen sammen. Skær rullerne i mindre stykker, som lægges i bradepanden.* Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Pensles med æg og pyntes med perlesukker og mandelspåner. Bag bollerne nederst i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
* I stedet for en stor bradepande kan du lægge bollerne i flere mindre forme.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.