Boller med fyld

30 stk.

Vurdering (36 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

200 g smør eller margarine
1/2 liter mælk
50 g gær
1/2 g safran
1 tsk. salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
ca. 16 dl hvedemel

Fyld
150 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Brun Farin

Pensling
Æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Ser ud som en almindelig bolle, men indeni gemmer sig et sødt og lækkert fyld!

Smelt fedtstoffet, og bland det med mælken. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt væsken. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt safran, salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.

Bland smør og farin sammen til fyldet. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og tril den til to stænger, der skæres i 30 stykker. Tryk dem flade. Fordel fyldet på dejstykkerne. Fold dejstykkerne sammen til en glat bolle. Læg bollerne i en muffinform og stil dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under et klæde i 30 minutter. Sæt ovnen på 225 °C.

Pensl med pisket æg. Drys med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Nydes gerne lune med et glas iskold mælk til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!