Boller med fyld

30 stk.
Boller med fyld
Bedømmelse: (8vurderinger)

Ingredienser

  • 200 g smør eller margarine
  • 1/2 liter mælk
  • 50 g gær
  • 1/2 g safran
  • 1 tsk. salt
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • ca. 16 dl hvedemel

Fyld

  • 150 g smør eller margarine
  • 2 dl Dansukker Brun Farin

Pensling

  • Æg
  • Dansukker Perlesukker

Ser ud som en almindelig bolle, men indeni gemmer sig et sødt og lækkert fyld!

Smelt fedtstoffet, og bland det med mælken. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt væsken. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt safran, salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.

Bland smør og farin sammen til fyldet. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og tril den til to stænger, der skæres i 30 stykker. Tryk dem flade. Fordel fyldet på dejstykkerne. Fold dejstykkerne sammen til en glat bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under et klæde i 30 minutter. Sæt ovnen på 225 °C.

Pensl med pisket æg. Drys med perlesukker. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Nydes gerne lune med et glas iskold mælk til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker