Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Sommerlige blondies på hvid chokolade med en syrlig stikkelsbærmarmelade. Bag din egen blondie i en bradepande med stikkelsbærsmarmelade, og top med hindbær og perlesukker.

ca. 30 stk

ca. 1 time + køletid for syltetøjet

Vurdering (0 st)

Ingredienser

Stikkelsbærsyltetøj
250 g stikkelsbær
250 g Dansukker Syltesukker

Blondie
150 g smør
150 g hvid chokolade
3 æg
2 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. citronsaft
2 dl hvedemel

Fyld
ca. 3 spsk. stikkelsbærmarmelade
75 g hindbær

Pynt
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Lav stikkelsbærsyltetøjet dagen før. Skyl og nip stikkelsbærrene, og kog dem i ca. 3 minutter i en gryde. Tilsæt syltesukker, og kog i yderligere 10 minutter.

Skum syltetøjet godt af, og hæld det på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175°C. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, til det er smeltet. Lad blandingen køle af.

Pisk æg og rørsukker i en skål, til det er luftigt. Tilsæt citronsaften og blandingen af smør og hvid chokoladen og rør til ensartet. Vend hvedemelet i, og rør forsigtigt dejen jævn.

Beklæd en bageform på ca. 24 x 30 cm med bagepapir og hæld dejen i. Sæt forsigtigt små klatter af stikkelsbærsyltetøj på dejen med en ske, og drys hindbærrene over, så de kan synke ned i dejen under bagningen. Drys med perlesukker, og bag kagen midt i ovnen i 18-20 minutter.

Lad kagen køle af, og stil den derefter i køleskabet natten over. Skær den i små stykker, og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.