Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Sommerlige blondies på hvid chokolade med en syrlig stikkelsbærmarmelade. Bag din egen blondie i en bradepande med stikkelsbærsmarmelade, og top med hindbær og perlesukker.

ca. 30 stk

PT55M

ca. 1 time + køletid for syltetøjet

Vurdering (87 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Stikkelsbærsyltetøj
250 g stikkelsbær
250 g Dansukker Syltesukker

Blondie
150 g smør
150 g hvid chokolade
3 æg
2 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. citronsaft
2 dl hvedemel

Fyld
ca. 3 spsk. stikkelsbærmarmelade
75 g hindbær

Pynt
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Lav stikkelsbærsyltetøjet dagen før. Skyl og nip stikkelsbærrene, og kog dem i ca. 3 minutter i en gryde. Tilsæt syltesukker, og kog i yderligere 10 minutter.

Skum syltetøjet godt af, og hæld det på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175°C. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, til det er smeltet. Lad blandingen køle af.

Pisk æg og rørsukker i en skål, til det er luftigt. Tilsæt citronsaften og blandingen af smør og hvid chokoladen og rør til ensartet. Vend hvedemelet i, og rør forsigtigt dejen jævn.

Beklæd en bageform på ca. 24 x 30 cm med bagepapir og hæld dejen i. Sæt forsigtigt små klatter af stikkelsbærsyltetøj på dejen med en ske, og drys hindbærrene over, så de kan synke ned i dejen under bagningen. Drys med perlesukker, og bag kagen midt i ovnen i 18-20 minutter.

Lad kagen køle af, og stil den derefter i køleskabet natten over. Skær den i små stykker, og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.