Blåbærmuffins med marcipan

Saftige, aromatiske blåbærmuffins med marcipan og syrlig citronsmag med en knasende let karamelliseret topping, som forsvinder lidt ned i dejen og samtidig lægger sig sprødt på toppen. De holder sig friske længe.
- Opskrift Anne au Chocolat

12 stk.

Vurdering (324 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Muffins:
150 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
150 g økologisk marcipan, revet
150 g økologisk smør, blødt
3 økologiske æg
Fintrevet skal af ½ økologisk citron
75 g økologisk mel
250 g økologiske blåbær

Topping:
20 g Økologisk brun farin fra Dansukker
20 g økologisk havregryn
1 nip økologisk salt
25 g økologisk mel
20 g økologisk smør

Instruktioner

Muffins:
Pisk sukker og marcipan godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter citronskal og mel i. Vend til sidst blåbær i. Fordel dejen i 12 muffinsforme.

Topping:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Bland topping-ingredienserne hurtigt sammen i en skål og drys toppingen på blåbærmuffindejen. Bag blåbærmuffins i ovnen i ca. 25-30 minutter. Kontroller med en strikkepind, om de er færdigbagte. Nydes lune eller helt afkølede.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.