Blåbærmuffins med marcipan

Saftige, aromatiske blåbærmuffins med marcipan og syrlig citronsmag med en knasende let karamelliseret topping, som forsvinder lidt ned i dejen og samtidig lægger sig sprødt på toppen. De holder sig friske længe.
- Opskrift Anne au Chocolat

12 stk.

Vurdering (166 stk)

Ingredienser

Muffins:
150 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
150 g økologisk marcipan, revet
150 g økologisk smør, blødt
3 økologiske æg
Fintrevet skal af ½ økologisk citron
75 g økologisk mel
250 g økologiske blåbær

Topping:
20 g Økologisk brun farin fra Dansukker
20 g økologisk havregryn
1 nip økologisk salt
25 g økologisk mel
20 g økologisk smør

Instruktioner

Muffins:
Pisk sukker og marcipan godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter citronskal og mel i. Vend til sidst blåbær i. Fordel dejen i 12 muffinsforme.

Topping:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Bland topping-ingredienserne hurtigt sammen i en skål og drys toppingen på blåbærmuffindejen. Bag blåbærmuffins i ovnen i ca. 25-30 minutter. Kontroller med en strikkepind, om de er færdigbagte. Nydes lune eller helt afkølede.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.