Blåbærkage

ca. 35 stykker

Vurdering (56 stk)

Ingredienser

Dej
9 dl hvedemel
2 dl Dansukker Sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
300 g blødt smør eller margarine
3 æg
250 g blåbær

Smuldredej
150 g smeltet smør eller margarine
4 1/2 dl havregryn
3 dl Dansukker Rørsukker

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Bland de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt fedtstoffet, og ælt det sammen til en smuldredej. Rør æggene i. Tryk dejen ud i et smurt fad, ca. 20 x 30 cm., og fordel blåbærrene hen over dejen. Bland det smeltede fedtstof med havregryn og sukker, og drys det hen over blåbærrene. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af. Skæres i tern og drysses med lidt flormelis.

Blåbærrene kan erstattes af andre bær eller frugter, f.eks. kirsebær eller blommer.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.