Belgiske vafler

Belgiske vafler er firkantede og lidt tykkere end en traditionel vaffel. Belgiske vafler er perfekte til søndagsbrunchen men også som dessert. Server dem gerne sammen med nogle af vores curd-opskrifter.

ca. 8 stk.

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (147 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

125 g smør
2 1/2 dl sødmælk
2 dl vand
12 g (1/4 pk.) frisk gær
2 æggeblommer
2 æggehvider
1/2 tsk. salt
6 3/4 dl hvedemel
2 dl Dansukker Perlesukker
smeltet smør til bagning

Valgfri smag
1 pk. (1/2 g) safran + 1 tsk. Dansukker Strøsukker (stødes sammen i en morter)
4 tsk. stødt kanel
4 tsk. stødt kardemomme

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk og vand. Opvarm blandingen til 37 °C.

Smuldr gæren i en skål, og tilsæt mælkeblandingen, så gæren opløses. Del de to æg i blommer og hvider, og kom blommerne i væsken sammen med salt og hvedemel. Rør det hele sammen til en ensartet vaffeldej.

Tilsæt smagsvarianter efter eget valg.

Pisk æggehviderne stive i en ren og tør skål. Vend forsigtigt de piskede hvider i vaffeldejen, og lad dejen hvile i ca. 20 minutter.

Vend perlesukkeret i lige inden bagning. Pensl det varme vaffeljern med smeltet smør, og bag vaflerne, ca. 4 minutter, til de er gyldne.

Server med flødeskum og curd eller syltetøj.

Tips. Perlesukker gør vaflen mere sprød.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.