Belgiske vafler

ca. 8 stk. ca. 1 time
Belgiske vafler er firkantede og lidt tykkere end en traditionel vaffel. Belgiske vafler er perfekte til søndagsbrunchen men også som dessert. Server dem gerne sammen med nogle af vores curd-opskrifter.
Belgiske vafler
(34)

  • 125 g smør
  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 2 dl vand
  • 12 g (1/4 pk.) frisk gær
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 1/2 tsk. salt
  • 6 3/4 dl hvedemel
  • 2 dl Dansukker Perlesukker
  • smeltet smør til bagning

Valgfri smag

  • 1 pk. (1/2 g) safran + 1 tsk. Dansukker Strøsukker (stødes sammen i en morter)
  • 4 tsk. stødt kanel
  • 4 tsk. stødt kardemomme

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk og vand. Opvarm blandingen til 37 °C.

Smuldr gæren i en skål, og tilsæt mælkeblandingen, så gæren opløses. Del de to æg i blommer og hvider, og kom blommerne i væsken sammen med salt og hvedemel. Rør det hele sammen til en ensartet vaffeldej.

Tilsæt smagsvarianter efter eget valg.

Pisk æggehviderne stive i en ren og tør skål. Vend forsigtigt de piskede hvider i vaffeldejen, og lad dejen hvile i ca. 20 minutter.

Vend perlesukkeret i lige inden bagning. Pensl det varme vaffeljern med smeltet smør, og bag vaflerne, ca. 4 minutter, til de er gyldne.

Server med flødeskum og curd eller syltetøj.

Tips. Perlesukker gør vaflen mere sprød.