Bedstefars skæg

1 time
Bedstefars skæg
Bedømmelse: (260 vurderinger)

Ingredienser

  • 125 g smør eller margarine
  • 125 g (knap 1 1/2 dl) Dansukker Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 dl mælk

Fyld

  • 5 spsk jordbærsyltetøj

Marengs

  • 4 æggehvider
  • 250 g (3 dl) Dansukker Sukker

Fedtstof og sukker røres let og luftigt. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mælken. Dejen fyldes i en lille, smurt bradepande, en lille en, 20 x 30 cm. Bages i 15 minutter ved 175 °C. Kagen tages ud, og der smøres et tyndt lag syltetøj på den.

Æggehviderne piskes stive. 1 dl af sukkeret tilsættes under fortsat piskning. Resten af sukkeret vendes i marengsmassen. Marengsen fordeles over kagen, der bages i yderligere 15 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker