Bagte halve æbler med havrecrunch

6 portioner 50 minutter
Bagte halve æbler med havrecrunch
Bedømmelse: ( 0 vurderinger)

Ingredienser

  • 3 store æbler
  • 30 g smør
  • 2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 2 spsk. Dansukker Lys Sirup
  • 1 tsk. kanel

Havrecrunch

  • 80 g smør
  • 3 spsk. Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 2 tsk. kanel
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 nip salt

Sæt ovnen på 200 °C.

Skræl æblerne og skær dem i halve. Skær kernehuset ud. Skær smalle snit på langs i de halve æbler. Smør et ovnfast fad, og læg de halve æbler deri.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt muscovadorørsukker, sirup og kanel. Bland det hele, og stryg det på æblerne.

Dæk formen med folie, og bag æblerne midt i ovnen i cirka 15 minutter.

Tilbered havrecrunchet imens. Smelt smørret og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør rundt.

Tag æblerne ud af ovnen, og fjern folien. Fordel havrecrunchet på de halve æbler, og stil dem tilbage i ovnen på øverste ribbe. Bages i ca. 10 minutter.

Server med vaniljeis.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker