American Beauty Cake

2 timer + 6 timer

Vurdering (59 stk)

Ingredienser

225 g smør
300 g hakket mørk chokolade 70 %
6 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. mørk rom eller likør efter eget valg

Mousse
50 g smør
275 g hakket chokolade, valgfri type
3 æggeblommer
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æggehvider
2 dl piskefløde

Glasering
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup

1 tsk. vaniljesukker
100 g chokolade
Pynt med friske bær

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C. Sæt en plade med vand nederst i ovnen.

Beklæd en springform, 20 cm i diameter, med bagepapir (læg det godt fast i bunden, så dejen ikke løber ud).

Smelt smørret, tag af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i, til den er smeltet.

Pisk æg og sukker, til det er luftigt.

Tilsæt rommen, og kom dejen i formen.

Bages i 50–60 minutter, til kagen er stivnet.

Tag kagen ud, og lad den køle af.

Mousse
Smelt smørret, tag af kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.

Tilsæt den smeltede chokolade, og rør rundt.

Pisk æggehviderne stive.

Vend forsigtigt æggehviderne i, en tredjedel ad gangen.

Pisk fløden, og vend den forsigtigt ned i moussen, til den er helt jævn.
Fordel moussen oven på den afkølede chokoladekage.

Dæk med plastfolie, og stil kagen i fryseren i mindst 6 timer.

Glasering
Hæld fløde og sirup i en lille kasserolle, og lad det koge op. Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt vaniljesukker og chokolade.

Rør, til glaseringen er helt jævn, og lad den køle af.


Tag kagen ud af fryseren, og stil den på et fad.

Hæld glaseringen på midten af kagen, og kom den ud mod kanterne, så der løber lidt ned.

Stil kagen tilbage i fryseren, og tag den op, 20–25 minutter før den skal spises.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.