Ingredienser
225 g smør
300 g hakket mørk chokolade 70 %
6 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. mørk rom eller likør efter eget valg
Mousse
50 g smør
275 g hakket chokolade, valgfri type
3 æggeblommer
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æggehvider
2 dl piskefløde
Glasering
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
100 g chokolade
Pynt med friske bær
Instruktioner
Sæt ovnen på 175 °C. Sæt en plade med vand nederst i ovnen.
Beklæd en springform, 20 cm i diameter, med bagepapir (læg det godt fast i bunden, så dejen ikke løber ud).
Smelt smørret, tag af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i, til den er smeltet.
Pisk æg og sukker, til det er luftigt.
Tilsæt rommen, og kom dejen i formen.
Bages i 50–60 minutter, til kagen er stivnet.
Tag kagen ud, og lad den køle af.
Mousse
Smelt smørret, tag af kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
Tilsæt den smeltede chokolade, og rør rundt.
Pisk æggehviderne stive.
Vend forsigtigt æggehviderne i, en tredjedel ad gangen.
Pisk fløden, og vend den forsigtigt ned i moussen, til den er helt jævn.
Fordel moussen oven på den afkølede chokoladekage.
Dæk med plastfolie, og stil kagen i fryseren i mindst 6 timer.
Glasering
Hæld fløde og sirup i en lille kasserolle, og lad det koge op. Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt vaniljesukker og chokolade.
Rør, til glaseringen er helt jævn, og lad den køle af.
Tag kagen ud af fryseren, og stil den på et fad.
Hæld glaseringen på midten af kagen, og kom den ud mod kanterne, så der løber lidt ned.
Stil kagen tilbage i fryseren, og tag den op, 20–25 minutter før den skal spises.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.