American Beauty Cake

2 timer + 6 timer

Vurdering (56 stk)

Ingredienser

225 g smør
300 g hakket mørk chokolade 70 %
6 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. mørk rom eller likør efter eget valg

Mousse
50 g smør
275 g hakket chokolade, valgfri type
3 æggeblommer
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æggehvider
2 dl piskefløde

Glasering
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup

1 tsk. vaniljesukker
100 g chokolade
Pynt med friske bær

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C. Sæt en plade med vand nederst i ovnen.

Beklæd en springform, 20 cm i diameter, med bagepapir (læg det godt fast i bunden, så dejen ikke løber ud).

Smelt smørret, tag af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i, til den er smeltet.

Pisk æg og sukker, til det er luftigt.

Tilsæt rommen, og kom dejen i formen.

Bages i 50–60 minutter, til kagen er stivnet.

Tag kagen ud, og lad den køle af.

Mousse
Smelt smørret, tag af kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.

Tilsæt den smeltede chokolade, og rør rundt.

Pisk æggehviderne stive.

Vend forsigtigt æggehviderne i, en tredjedel ad gangen.

Pisk fløden, og vend den forsigtigt ned i moussen, til den er helt jævn.
Fordel moussen oven på den afkølede chokoladekage.

Dæk med plastfolie, og stil kagen i fryseren i mindst 6 timer.

Glasering
Hæld fløde og sirup i en lille kasserolle, og lad det koge op. Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt vaniljesukker og chokolade.

Rør, til glaseringen er helt jævn, og lad den køle af.


Tag kagen ud af fryseren, og stil den på et fad.

Hæld glaseringen på midten af kagen, og kom den ud mod kanterne, så der løber lidt ned.

Stil kagen tilbage i fryseren, og tag den op, 20–25 minutter før den skal spises.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.