American Beauty Cake - Opskrifter

American Beauty Cake

2 timer + 6 timer
American Beauty Cake
Bedømmelse: (56vurderinger)

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 300 g hakket mørk chokolade 70 %
  • 6 æg
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. mørk rom eller likør efter eget valg

Mousse

  • 50 g smør
  • 275 g hakket chokolade, valgfri type
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 æggehvider
  • 2 dl piskefløde

Glasering

  • 1 dl piskefløde
  • 1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g chokolade
  • Pynt med friske bær

Sæt ovnen på 175 °C. Sæt en plade med vand nederst i ovnen.

Beklæd en springform, 20 cm i diameter, med bagepapir (læg det godt fast i bunden, så dejen ikke løber ud).

Smelt smørret, tag af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i, til den er smeltet.

Pisk æg og sukker, til det er luftigt.

Tilsæt rommen, og kom dejen i formen.

Bages i 50–60 minutter, til kagen er stivnet.

Tag kagen ud, og lad den køle af.

Mousse
Smelt smørret, tag af kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.

Tilsæt den smeltede chokolade, og rør rundt.

Pisk æggehviderne stive.

Vend forsigtigt æggehviderne i, en tredjedel ad gangen.

Pisk fløden, og vend den forsigtigt ned i moussen, til den er helt jævn.
Fordel moussen oven på den afkølede chokoladekage.

Dæk med plastfolie, og stil kagen i fryseren i mindst 6 timer.

Glasering
Hæld fløde og sirup i en lille kasserolle, og lad det koge op. Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt vaniljesukker og chokolade.

Rør, til glaseringen er helt jævn, og lad den køle af.


Tag kagen ud af fryseren, og stil den på et fad.

Hæld glaseringen på midten af kagen, og kom den ud mod kanterne, så der løber lidt ned.

Stil kagen tilbage i fryseren, og tag den op, 20–25 minutter før den skal spises.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;