Æggereder

Æggereder

12 stk.
Æggereder
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

50 g gær
50 g flydende margarine
3 dl mælk
1/2 dl Dansukker Rørsukker
1 tsk salt
2 dl rugmel
ca. 7 dl hvedemel
æg til pensling
2 spsk sesamfrø

Smuldr gæren i en skål. Varm mælken op til ca. 30°, og hæld den over gæren. Rør, til gæren er opløst.

Tilsæt rørsukker, salt, margarine og rugmel. Arbejd hvedemelet ind i dejen, lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve tildækket i 30 minutter.

Læg dejen ud på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Del den i 12 lige store stykker, som trilles til boller. Lav et hul midt i hver bolle. Klip en flettekrans rund om hullet. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter. Tænd for ovnen på 225°.

Pensl bollerne med pisket æg, og drys sesamfrø over. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12 minutter.

Anbring et kogt, farvet æg i hullet.

Serveres som kuvertbrød til påskesilden.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;