Ingredienser
50 g gær
50 g flydende margarine
3 dl mælk
1/2 dl Dansukker Rørsukker
1 tsk salt
2 dl rugmel
ca. 7 dl hvedemel
æg til pensling
2 spsk sesamfrø
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål. Varm mælken op til ca. 30°, og hæld den over gæren. Rør, til gæren er opløst.
Tilsæt rørsukker, salt, margarine og rugmel. Arbejd hvedemelet ind i dejen, lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve tildækket i 30 minutter.
Læg dejen ud på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Del den i 12 lige store stykker, som trilles til boller. Lav et hul midt i hver bolle. Klip en flettekrans rund om hullet. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter. Tænd for ovnen på 225°.
Pensl bollerne med pisket æg, og drys sesamfrø over. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12 minutter.
Anbring et kogt, farvet æg i hullet.
Serveres som kuvertbrød til påskesilden.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.