Brun Farin
Brun Farin, eller puddersukker som det tidligere blev kaldt, er en blanding af sukker og rørsukkersirup. Brun Farin anvendes bl.a. i Irish Coffee, som drys på ymer, til glasering på skinker og oven på kager, f.eks. brunsviger. Brun Farin er velegnet til madlavning, fordi den lidt specielle, krydrede aroma passer godt til smagen i bl.a. etnisk mad. Brun Farin får desuden smagen af de øvrige råvarer og krydderier til at træde tydeligere frem.
Mål og vægt: Brun Farin
1 dl = ca. 75 g
1 spsk = ca. 13 g
1 tsk = ca. 4 g
Tips
- Det bedste måde at opbevare Brun Farin på, er i en tæt lukket beholdere, som stilles i køleskabet. At Brun Farin bliver tørt skyldes at det er et fugtigt sukker som udtørrer (Brun Farin er hvidt sukker tilsat rørsukkersirup). Når væsken forsvinder, udtørrer sukkeret og det bliver klumpet. Dette kan afhjælpes ved at ligge et stykke kartoffel eller et stykke fugtigt køkkenrulle ned i pakken og lade det stå. Er sukkeret meget hårdt kan proceduren gentages op til et par gange.
- Brun Farin er velegnet til madlavning. Prøv at panere kyllingestykker let med farin, inden de steges. Herligt!
- Lidt Brun Farin i paneringen til fisk giver en ny, spændende smag.
- Erstat en kop melis med en kop Brun Farin næste gang du bager chokoladekage – det giver en ekstra god smag.
Brun Farin
Læs mere om vores smagscirkler »
Næringsindhold pr. 100 g
Energi | 1655 kJ/389 kcal |
Fedt | 0 g |
- heraf mættet fedt | 0 g |
Kulhydrat | 97 g |
- heraf sukkerarter | 96 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0,11 g |

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?