Victoria sponge cake med hvid chokolade creme og bagte blommer

10 personer
Den klassiske engelske lagkage Victoria sponge cake har her fået et twist af hvid chokolade creme og bagte blommer. Bør nydes samme dag.
Victoria sponge cake med hvid chokolade creme og bagte blommer
Bedømmelse: (2vurderinger)

Ingredienser

    Kagebunde

    • 250 g blødt smør
    • 250 g Dansukker Bagesukker
    • 4 æg
    • 250 g mel
    • 1 tsk bagepulver

    Hvid chokolade creme

    • 100 g hvid chokolade
    • 2 dl piskefløde

    Bagte blommer

    • 4 store blommer
    • 20 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker

    Pynt

    • Dansukker Flormelis

    Kagebunde
    Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æg et ad gangen. Vend mel og bagepulver i og hæld dejen i 2 smurte kageforme (22 cm) med bunden beklædt med bagepapir. Bag i 25 minutter. Kontroller om bundene er færdigbagte med en kødnål.

    Hvid chokolade creme
    Hak den hvide chokolade fint og kom i en skål. Varm fløde op til kogepunktet og hæld den over chokoladen, hvil i 1 minut. Brug da et piskeris til at røre rundt, så chokoladen smelter. Køl af og stil på køl i minimum 4 timer.

    Bagte blommer
    Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker og kom dem i et ovnfast fast. Drys med muscovadorørsukker og bag i 15 minutter. Køl af.

    Samling af kagen
    Anret første kagebund på et kagefad. Pisk den hvide chokoladecreme med en elpisker, så den bliver mere luftig. Fordel cremen på kagebunden og dernæst de bagte blommer. Læg den anden kagebund ovenpå og drys med flormelis.

    Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker