Veganske vafler med gulerødder og quinoa

Veganske vafler med gulerødder og quinoa. Prøv noget nyt med vores veganske vafler, der mætter ekstra godt. Tykke vafler med en lækker smagskombination.

4-5 vafler

ca. 1, 20 minutter

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

reven skal af 1 appelsin, gerne usprøjtet
2 1/2 dl appelsinjuice
60 g quinoa
150 g gulerod  
120 g vegansk margarine
1 dl Dansukker Økologisk Flormelis
1/2 tsk. stødt koriander
1 knsp. salt
6 1/2 dl speltmel
2 tsk. bagepulver

Til bagning
smør eller olie til vaffeljernet

Instruktioner

Begynd med at vaske en appelsin med varmt vand, og riv skallen fint. Læg skallen til side, og pres saften af 2-3 appelsiner, og mål 2 1/2 dl af.

Skyl quinoaen grundigt i en si, og lad vandet løbe fra. Overfør quinoa og 2 dl appelsinjuice til en gryde, og giv det et opkog. Læg låg på, og lad blandingen simre i ca. 20 minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for tørt. Lad quinoaen afkøle til stuetemperatur.

Skræl og riv gulerødderne, og vej 120 g revne gulerødder af.

Pisk margarine, flormelis, appelsinskal, koriander og salt sammen. Vend quinoaen og de revne gulerødder i.

Bland speltmelet med bagepulveret, og vend det i dejen. Tilsæt resten af appelsinjuicen, og rør dejen sammen.

Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør eller olie. Hæld en portion dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune. Fortsæt, til al dejen er brugt. Drys med flormelis, og server med hjemmelavet syltetøj og kvark eller flødeskum.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.