Veganske vafler med gulerødder og quinoa - Opskrifter

Veganske vafler med gulerødder og quinoa

4-5 vafler ca. 1, 20 minutter
Veganske vafler med gulerødder og quinoa. Prøv noget nyt med vores veganske vafler, der mætter ekstra godt. Tykke vafler med en lækker smagskombination.
Veganske vafler med gulerødder og quinoa
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • reven skal af 1 appelsin, gerne usprøjtet
  • 2 1/2 dl appelsinjuice
  • 60 g quinoa
  • 150 g gulerod
  • 120 g vegansk margarine
  • 1 dl Dansukker Økologisk Flormelis
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1 krm salt
  • 6 1/2 dl speltmel
  • 2 tsk. bagepulver

Til bagning

  • smør eller olie til vaffeljernet

Begynd med at vaske en appelsin med varmt vand, og riv skallen fint. Læg skallen til side, og pres saften af 2-3 appelsiner, og mål 2 1/2 dl af.

Skyl quinoaen grundigt i en si, og lad vandet løbe fra. Overfør quinoa og 2 dl appelsinjuice til en gryde, og giv det et opkog. Læg låg på, og lad blandingen simre i ca. 20 minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for tørt. Lad quinoaen afkøle til stuetemperatur.

Skræl og riv gulerødderne, og vej 120 g revne gulerødder af.

Pisk margarine, flormelis, appelsinskal, koriander og salt sammen. Vend quinoaen og de revne gulerødder i.

Bland speltmelet med bagepulveret, og vend det i dejen. Tilsæt resten af appelsinjuicen, og rør dejen sammen.

Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør eller olie. Hæld en portion dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune. Fortsæt, til al dejen er brugt. Drys med flormelis, og server med hjemmelavet syltetøj og kvark eller flødeskum.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;