Veganske vafler med gulerødder og quinoa

Veganske vafler med gulerødder og quinoa. Prøv noget nyt med vores veganske vafler, der mætter ekstra godt. Tykke vafler med en lækker smagskombination.

4-5 vafler

PT1H

ca. 1, 20 minutter

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

reven skal af 1 appelsin, gerne usprøjtet
2 1/2 dl appelsinjuice
60 g quinoa
150 g gulerod  
120 g vegansk margarine
1 dl Dansukker Økologisk Flormelis
1/2 tsk. stødt koriander
1 knsp. salt
6 1/2 dl speltmel
2 tsk. bagepulver

Til bagning
smør eller olie til vaffeljernet

Instruktioner

Begynd med at vaske en appelsin med varmt vand, og riv skallen fint. Læg skallen til side, og pres saften af 2-3 appelsiner, og mål 2 1/2 dl af.

Skyl quinoaen grundigt i en si, og lad vandet løbe fra. Overfør quinoa og 2 dl appelsinjuice til en gryde, og giv det et opkog. Læg låg på, og lad blandingen simre i ca. 20 minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for tørt. Lad quinoaen afkøle til stuetemperatur.

Skræl og riv gulerødderne, og vej 120 g revne gulerødder af.

Pisk margarine, flormelis, appelsinskal, koriander og salt sammen. Vend quinoaen og de revne gulerødder i.

Bland speltmelet med bagepulveret, og vend det i dejen. Tilsæt resten af appelsinjuicen, og rør dejen sammen.

Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør eller olie. Hæld en portion dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune. Fortsæt, til al dejen er brugt. Drys med flormelis, og server med hjemmelavet syltetøj og kvark eller flødeskum.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.