Ingredienser
Hvededej
75 g mælkefri margarine ved stuetemperatur
6 1/2-7 dl, ca. 400 g hvedemel
1/2 dl, ca 45 g Dansukker Rørsukker
2 knivspids salt
1/2 pakke, 25 g gær
2 1/2 dl havremælk
Fyld
100 g ristede cashewnødder, blendede
75 g mælkefri margarine ved stuetemperatur
2-3 spsk., ca. 35 g Dansukker Rørsukker
1-2 tsk. vaniljesukker
Pensling
Havremælk eller olie
Pynt
Hakkede cashewnødder og pistacienødder
Instruktioner
Skær smørret i skiver, eller tilsæt det i klumper til køkkenmaskinens skål eller i en dejskål.
Tilsæt melet (gem ca. ½ dl til udrulning) sammen med sukker, salt og smuldret gær. Tilsæt havremælken.
Ælt dejen godt (5-10 minutter), til den er jævn og smidig. Lad dejen hæve i mindst 30 minutter tildækket med plast.
Lav fyldet imens. Rist nødderne på en tør stegepande. Lad dem køle af, og kør dem derefter i en blender (eller hak dem meget fint). Pisk nødderne sammen med margarine, sukker og vaniljesukker.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let. Rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 50 cm. Fordel fyldet henover. Rul dejen sammen til en fast rulle, og skær den ud i ca. 2 cm brede stykker. Læg sneglene med god afstand på en plade beklædt med bagepapir eller i papirforme. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250°.
Pensl sneglene med havremælk eller olie, og drys med hakkede nødder. Bages midt i ovnen i 6-8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
Fra bogen Bara Bullar – en bakläxa, Hjemmebagningsrådet.
Foto: Øyvind Lund
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.