Veganske havremælksboller med cashewnødder - Opskrifter

Veganske havremælksboller med cashewnødder

18-20 stk.
Veganske havremælksboller med cashewnødder
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Hvededej

    • 75 g mælkefri margarine ved stuetemperatur
    • 6 1/2-7 dl, ca. 400 g hvedemel
    • 1/2 dl, ca 45 g Dansukker Rørsukker
    • 2 knivspids salt
    • 1/2 pakke, 25 g gær
    • 2 1/2 dl havremælk

    Fyld

    • 100 g ristede cashewnødder, blendede
    • 75 g mælkefri margarine ved stuetemperatur
    • 2-3 spsk., ca. 35 g Dansukker Rørsukker
    • 1-2 tsk. vaniljesukker

    Pensling

    • Havremælk eller olie

    Pynt

    • Hakkede cashewnødder og pistacienødder

    Skær smørret i skiver, eller tilsæt det i klumper til køkkenmaskinens skål eller i en dejskål.

    Tilsæt melet (gem ca. ½ dl til udrulning) sammen med sukker, salt og smuldret gær. Tilsæt havremælken.

    Ælt dejen godt (5-10 minutter), til den er jævn og smidig. Lad dejen hæve i mindst 30 minutter tildækket med plast.

    Lav fyldet imens. Rist nødderne på en tør stegepande. Lad dem køle af, og kør dem derefter i en blender (eller hak dem meget fint). Pisk nødderne sammen med margarine, sukker og vaniljesukker.

    Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let. Rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 50 cm. Fordel fyldet henover. Rul dejen sammen til en fast rulle, og skær den ud i ca. 2 cm brede stykker. Læg sneglene med god afstand på en plade beklædt med bagepapir eller i papirforme. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250°.

    Pensl sneglene med havremælk eller olie, og drys med hakkede nødder. Bages midt i ovnen i 6-8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

    Fra bogen Bara Bullar – en bakläxa, Hjemmebagningsrådet.
    Foto: Øyvind Lund


    ;