Veganske havremælksboller med cashewnødder

18-20 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hvededej
75 g mælkefri margarine ved stuetemperatur
6 1/2-7 dl, ca. 400 g hvedemel
1/2 dl, ca 45 g Dansukker Rørsukker
2 knivspids salt
1/2 pakke, 25 g gær
2 1/2 dl havremælk

Fyld
100 g ristede cashewnødder, blendede
75 g mælkefri margarine ved stuetemperatur
2-3 spsk., ca. 35 g Dansukker Rørsukker
1-2 tsk. vaniljesukker

Pensling
Havremælk eller olie

Pynt
Hakkede cashewnødder og pistacienødder

Instruktioner

Skær smørret i skiver, eller tilsæt det i klumper til køkkenmaskinens skål eller i en dejskål.

Tilsæt melet (gem ca. ½ dl til udrulning) sammen med sukker, salt og smuldret gær. Tilsæt havremælken.

Ælt dejen godt (5-10 minutter), til den er jævn og smidig. Lad dejen hæve i mindst 30 minutter tildækket med plast.

Lav fyldet imens. Rist nødderne på en tør stegepande. Lad dem køle af, og kør dem derefter i en blender (eller hak dem meget fint). Pisk nødderne sammen med margarine, sukker og vaniljesukker.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let. Rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 50 cm. Fordel fyldet henover. Rul dejen sammen til en fast rulle, og skær den ud i ca. 2 cm brede stykker. Læg sneglene med god afstand på en plade beklædt med bagepapir eller i papirforme. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250°.

Pensl sneglene med havremælk eller olie, og drys med hakkede nødder. Bages midt i ovnen i 6-8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Fra bogen Bara Bullar – en bakläxa, Hjemmebagningsrådet.
Foto: Øyvind Lund

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.