Veganske havremælksboller med cashewnødder

18-20 stk.

Vurdering (0 st)

Ingredienser

Hvededej
75 g mælkefri margarine ved stuetemperatur
6 1/2-7 dl, ca. 400 g hvedemel
1/2 dl, ca 45 g Dansukker Rørsukker
2 knivspids salt
1/2 pakke, 25 g gær
2 1/2 dl havremælk

Fyld
100 g ristede cashewnødder, blendede
75 g mælkefri margarine ved stuetemperatur
2-3 spsk., ca. 35 g Dansukker Rørsukker
1-2 tsk. vaniljesukker

Pensling
Havremælk eller olie

Pynt
Hakkede cashewnødder og pistacienødder

Instruktioner

Skær smørret i skiver, eller tilsæt det i klumper til køkkenmaskinens skål eller i en dejskål.

Tilsæt melet (gem ca. ½ dl til udrulning) sammen med sukker, salt og smuldret gær. Tilsæt havremælken.

Ælt dejen godt (5-10 minutter), til den er jævn og smidig. Lad dejen hæve i mindst 30 minutter tildækket med plast.

Lav fyldet imens. Rist nødderne på en tør stegepande. Lad dem køle af, og kør dem derefter i en blender (eller hak dem meget fint). Pisk nødderne sammen med margarine, sukker og vaniljesukker.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let. Rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 50 cm. Fordel fyldet henover. Rul dejen sammen til en fast rulle, og skær den ud i ca. 2 cm brede stykker. Læg sneglene med god afstand på en plade beklædt med bagepapir eller i papirforme. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250°.

Pensl sneglene med havremælk eller olie, og drys med hakkede nødder. Bages midt i ovnen i 6-8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Fra bogen Bara Bullar – en bakläxa, Hjemmebagningsrådet.
Foto: Øyvind Lund

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.